27 d'abril de 2024

Osona comença una cadena solidària per lluitar contra el càncer de còlon

La iniciativa culminarà amb una revetlla de Sant Joan el 23 de juny al Cau Faluga de Manlleu

Arola Cumeras 21 d'abril de 2016 a les 13:26
Una imatge de la presentació de l'activitat

Aquest dimecres va començar una cadena solidària que conduirà a recollir 50.000 euros per lluitar contra el cáncer de còlon a la comarca d’Osona. Tot plegat gira entorn del Cau Faluga, l’antiga colònia Rusiñol de Manlleu, i culminarà el 23 de juny amb una revetlla solidària per Osona contra el Càncer.


Els diners serviran per reforçar el programa de detecció precoç del càncer de colon del Consorci Hospitalari de Vic que ja ha arribat a Manlleu i que afecta Osona i el Ripollès. Els organitzadors, un grup de persones de diferents àmbits de la comarca, han explicat que la iniciativa va sorgir de la sensibilització de tots plegats i per la remarcable tasca d’Osona contra el Càncer. La periodista Eva Torrents ho va remarcar.


La campanya s’engega a través de 40 ambaixadors d’Osona, persones conegudes com Gerard Farrés, Pep Poblet, Llucià Ferrer, Núria Graham, Peyu, Ernest Crusats, Núria Macià o Nani Roma. Cada ambaixador ha rebut una peça metàl·lica, elaborades per Kini Muntada, similars als relleu de les carreres atlètiques que hauran d’entregar a altres persones fins arribar a 25 persones cadascun. Sentim el dissenyador Guillem Soldevila.


Els organitzadors han explicat que “si cada ambaixador tanca una cadena de 25 persones, comptem ser un mínim de 1000 persones a la festa solidària i assolir l’objectiu dels 50.000 euros”. La revetlla començarà el dia 23 a 2/4 de 9 del vespre per als qui vulguin assistir al sopar solidari al restaurant Cau Faluga. Cada cobert valdrà 50 euros.


També es podrà participar al projecte comprant tiquets solidaris per la festa posterior, que començarà a les 10 als jardins de la colònia Rusiñol. Al recinte hi haurà barres de begudes i tapes, foodtrucks i una zona lounge per prendre una copa. Un DJ amenitzarà la revetlla amb música dels 80’s i 90’s. Els tiquets costaran 40 euros. Està prevista una fila zero per a totes les persones i empreses que vulguin contribuir al projecte amb la compra de tiquets solidaris, sense que tinguin prevista l'assistència.


Diverses empreses de la comarca d’Osona sumaran esforços per tal que les despeses de la festa no restin cap euro dels recaptats per a l’entitat. Les entrades es poden adquirir des del web www.comptemambtu.org i els ingressos es destinen directament al compte d’Osona contra el Càncer. La comissió organitzadors de “Comptem amb Tu!” està formada per: Ramon Vila (ex-esportista i actual director Driving Events), Javi Vila (ex-esportista i CEO de Kivicom), Sílvia Genís, Kini Muntada, Guillem Soldevila (director creatiu de GS-Crea), Jordi Grabolosa (Ciclick)  i Eva Torrents (directora de Dívik Comunicació&Marketing). La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu i del Consell Comarcal d’Osona.

Un dels ambaixadors, Gerard Farrés, amb el primer tinent d'alcalde Enric Vilaregut

Etiquetes:
Societat