26 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu presenta la Memòria dels Serveis Socials

El 15% de la població de Manlleu de 0 a 8 anys és beneficiari d?aquest ajut alimentari

El Ter 21 d'abril de 2016 a les 13:51
Dolors Collell i Agata Gelpí

Aquest dijous al matí s’ha presentat la Memòria dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Manlleu que recull tots els indicadors i dades referents al 2015. La regidora Dolors Collell i la directora de l’àrea, Àgata Gelpí, han exposat que l’actual cartera de serveis consta de 29 prestacions diferents.


En l’àmbit de l’exclusió social i l’atenció a la pobresa, es mantenen “estables” les famílies que atén el banc d’aliments, El Sarró, que han estat 435 durant el 2015. El 15% de la població de Manlleu de 0 a 8 anys és beneficiari d’aquest ajut alimentari, el mateix percentatge que al conjunt dels menors. Ho ha exposat Àgata Gelpí.


En l’àmbit de les persones grans, hi ha 634 persones que estan catalogades com a dependents. 192 tenen un grau 1, 308 al segon grau, ja amb moltes dificultats, i 185 al grau 3, on pràcticament les persones “ja queden molt aïllades”. Segons Gelpí, s’està fent un diagnòstic més a llarg termini perquè a hores d’ara ja es constata que serveis com la Residència Aura registra “llises d’espera de 3 o 4 anys” i moltes persones “han de marxar fora de Manlleu”.


Aviat es signarà el nou protocol contra el maltractament de la gent gran, que aquest dimarts va aprovar per unanimitat el ple de Manlleu, i es donaran “dades concretes de la incidència”, que encara “no es tenen”, segons Collell. La Memòria de Serveis Socials també plasma que durant el 2015 es van atendre 90 dones per situacions de violència de gènere. Una d’elles era menor de 18 anys, 23 joves, 30 adultes i 3 dones de més de 65 anys. Les responsables d’aquesta àrea de l’Ajuntament de Manlleu han afirmat que no només tracten l’exclusió i la pobresa, sinó molts altres aspectes, com el suport a les famílies o el vessant formatiu.

Etiquetes:
Societat