23 d'abril de 2024

La farmàcia Ferrer de Manlleu fa un test que mesura l'edat vascular

La prova és indolora i dura uns 5 minuts

Arola Cumeras 26 d'abril de 2016 a les 14:44
Maite i Jordi Ferrer, a la farmàcia que regenten a la plaça Fra Bernadí

La farmàcia Ferrer Chambó de la plaça Fra Bernadí de Manlleu disposa aquests dies d’un aparell, anomenat Agedio, del qual n’hi ha pocs exemplars a l’Estat Espanyol i que mesura l’edat vascular i l’estat de les artèries i la compara amb l’edat biològica de cada persona.


La prova és ràpida, indolora, i d’uns 5 minuts de durada. La sensació és similar a prendre's la pressió, però de manera més continuada. Maite Ferrer, una de les titulars de la farmàcia, ha explicat a Ràdio Manlleu que és una “acció preventiva per prendre consciència del risc cardiovascular”, vinculat a l’estil de vida a i a factors com “l’alimentació l’activitat física, l’estrès, el colesterol o el sobrepès”. En oferir-los el servei “no ens ho vam pensar, perquè pensem que és important”.


Dóna informació sobre la rigidesa de les artèries, i com més rígides són, més predisposició a tenir un accident cardiovascular, el pols cardíac, la tensió arterial central i perifèrica. Un cop feta la prova, surten dos informes. Un d'ells té un caire més senzill i gràfic per al pacient. A més, n'hi ha un altre de més exhaustiu que es podria entregar al metge. Segons Ferrer, el perfil de gent més indicada per fer-se el control és entre els 40 i els 70 anys d’edat, o qualsevol persona que simplement "estigui preocupada per la seva salut, com els esportistes o la gent que tingui colesterol".


Si el resultat surt indica una mala salut cardiovascular, es pot optar a rebre consells del nutricionista per “mirar de reduir una mica el pes”, prendre “suplements d’omega 3, amb els quals fem descompte, igual que a la prova del colesterol, per haver-se fet aquest test” i “començar a cuidar-nos i fer més activitat física". La màquina la van rebre el 19 d’abril i hi ha temps fins dissabte 30 d’abril. El cost de fer-se la prova és de 10 euros.

Etiquetes:
Fires i festes