24 d'abril de 2024

Manlleu destina terrenys públics a cultivar aliments pel banc d'aliments el Sarró

De moment s'hi destinen tres terrenys; en conjunt, més de 450 metres quadrats

Arola Cumeras 26 d'abril de 2016 a les 08:48
Un dels terrenys que destinarà els seus fruits al banc d'aliments de Manlleu

L’Ajuntament de Manlleu ha iniciat un nou projecte en l’àmbit de l’horticultura ecològica. Es tracta de cultivar diversos terrenys públics en desús per produir verdures i hortalisses pel banc d'aliments el Sarró. La superfície total que s’hi ha destinat és de més de 450 metres quadrats i està distribuïda en tres terrenys: dos dins de les zones d’horta municipals i un altre al passeig del Ter. 


El cultiu principal és la patata, però també hi haurà zones amb altres hortalisses. Segons la tècnica de Medi Ambient, Dolors Colom, s’ha optat per aquest cultiu perquè requereix poca dedicació i es conserva molt de temps. Una part de la parcel·la de Can Sanglas, s’ha reservat per plantar-hi altres cultius i poder-los recollir més enllà de l’estiu. 


El més gran dels terrenys és dins dels horts de Can Sanglas (285 metres quadrats). Un altre, de 125 m2, és al passeig del Ter (zona de l’escorxador). L’últim, de 54 m2, és dins la finca dels horts de la Platja del Dolcet. Fa unes setmanes va haver-hi la possibilitat d’afegir-hi un terreny privat més gran, que també nodriria el Sarró, però “de moment no s’ha concretat” però “estàvem prou animats per començar”. Aquest projecte s’impulsa a través de voluntariat, ja siguin persones jubilades, hortolans/es de les zones d’horta municipals, col·laboradors o persones usuàries del Sarró. S’ha creat un grup inicial, però el projecte s’obre a tothom, també a les entitats.


En cas de voler-hi participar es pot escriure a l’Ajuntament mediambient@manlleu.cat. En el futur, Colom explica que es vol “fer créixer el projecte i poder incorporar alguna entitat que pugui col·laborar-hi”, a més de trobar nous terrenys per cultivar.

Etiquetes:
Societat