26 d'abril de 2024

Un alumne manlleuenc, quart classificat al Concurs gastronòmic de Cambrils

Cristian Jurado, de 16 anys, va cuinar un plat de lluç amb musclos i també unes postres

Arola Cumeras 27 d'abril de 2016 a les 13:34
Cristian Jurado amb el guardó

Un dels alumnes del curs d'Auxiliar d'Hoteleria, amb seu al Mercat Municipal de Manlleu, Cristian Jurado, ha queda classificat recentment en quarta posició en un certamen de cuina.


En concret, ha estat al Concurs gastronòmic de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. El jove, que té 16 anys i viu a Manlleu, ha explicat que la participació “va anar molt bé” i que està content de la seva posició ja que “em vaig emportar una molt bona experiència i va ser molt divertit tenir l’oportunitat d’anar-hi i demostrar el que m’agrada, que és cuinar”.


Els plats que va elaborar eren un suquet, que ha d’incloure un peix blanc, per a la qual va triar el lluç i “el vaig ajuntar amb uns musclos” i després s’havia de fer “un menjar blanc, com una crema catalana, amb llet d’ametlla i crec que em va sortir bastant bé”.


Els alumnes del curs d’auxiliar d’hoteleria  formen part del Programa de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball de Manlleu (PFI-PTT). El concurs es va fer el 15 d’abril i l’alumne manlleuenc ha estat un dels cinc concursants finalistes seleccionats per participar al concurs, i haurà de cuinar dues receptes i presentar-les davant del jurat. El proper curs, el PFI-PTT Manlleu tornarà a oferir dos perfils professionals, d’auxiliar d’hoteleria cuina i serveis de restauració i d’auxiliar de pastisseria i fleca, amb un total de 32 places. Està adreçat als joves d’entre 16 i 21 anys que no tenen el graduat en educació secundària.

L'exterior de les instal·lacions de l'escola de Cambrils

El manlleuenc explicant els seus plats davant del jurat

Etiquetes:
Societat