26 d'abril de 2024

El CERM de Manlleu coordina el Bioblitz, una descoberta intensiva de la natura

Es farà aquest divendres a la tarda i dissabte al matí i inclou ocells, papallones, ratpenats o peixos

Arola Cumeras 27 d'abril de 2016 a les 13:49
El cartell que fa difusió del Bioblitz a Osona

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis del Museu del Ter i el Grup de Naturalistes d’Osona organitzen la primera edició del Bioblitz a Osona. Dijous i divendres l’espai natural del meandre del Gelabert de Manlleu serà explorat intensivament pels participants en aquest conjunt de sortides.


El Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura iniciat el 1996 als Estats Units i que fa uns quants anys que promou el Museu de Ciències Naturals de Barcelona a Catalunya. Durant un període de 24 hores, naturalistes experts en grups biològics de flora i fauna prenen mostres, fan fotografies i identifiquen el màxim nombre d’organismes d’un espai singular, ajudats per voluntaris, que poden ser “famílies o estudiants, qualsevol persona interessades en la natura”, segons ha explicat la tècnica del CERM Èlia Bretxa.


El Bioblitz reuneix científics, naturalistes, estudiants, i ciutadans de totes les edats, voluntaris, amb formació prèvia o sense, que porten a terme el treball de camp conjuntament. Els dies 29 i 30 d’abril els voluntaris podran participar a les sortides que més els agradin d’entre les que s’ofereixen. Els participants ajudaran a esbrinar la biodiversitat de la riba del riu Ter al meandre del Gelabert de Manlleu.


L'activitat compte amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals, Diputació de Barcelona i amb la participació de la Universitat de Vic, Grup d'Anellament de Calldetenes. Totes les fotografies i dades obtingudes es mostraran a través del web del Museu del Ter i del Grup de Naturalistes d’Osona. Les inscripcions es poden fer a través de cerm@museudelter.cat o al 938515176.

Etiquetes:
Societat