25 d'abril de 2024

Arrenca el FESManlleu amb un gran índex de participació

Eudald Sellarès: "una oportunitat del municipi per treballar amb la ciutadania i l'Ajuntament colze a colze"

El Ter 28 d'abril de 2016 a les 13:29
Públic a les ponències de FESManlleu
Àlex Garrido, Xavier Ferràs UVic i Eloi Montcada lavola

El nou fòrum econòmic i social de la ciutat, ha començat amb més de noranta participants. Àlex Garrido, alcalde de la ciutat ha obert la sessió d’aquest dijous amb un parlament de benvinguda. Seguidament s’han programat dues conferències inaugurals a càrrec del degà de la Facultat d’Economia de la UVic Xavier Ferràs i d’Eloi Montcada, de l’empresa La Vola.


Les conferències han servit de preludi a les taules que hi ha programades. Unes taules obertes i participatives que són el principal motor d’aquest FESManlleu. El mateix regidor de Promoció Econòmica Eudald Sellarès així ho afirmava, considerant que és “una oportunitat del municipi per treballar amb la ciutadania i l’Ajuntament colze a colze, i fer-nos corresponsables de les decisions”.


Avui s'han programat tres taules, de forma paral·lela, en la que el motor econòmic de la ciutat i té molt a veure. La primera taula es centrarà en la indústria de Manlleu com a motor de l’economia. Una segona va adreçada al comerç i serveis, i es vol posar especial atenció en el comerç, principalment, però també en els serveis a la ciutadania. Una tercera taula es centrarà en un altre motor molt important com és l’agricultura i la ramaderia. En aquesta, el sector primari de abastiments d’aliments i la filosofia conservadora del paisatge seran dos punts claus dins el debat. Per tant tres taules que neixen amb la finalitat de trobar “fórmules per resoldre problemes i fer-nos més eficients”, afirmava Sellarès. Esperen “aconseguir accions concretes en empresa, comerç o de caire social i no filosofar”.


Divendres tindrà lloc la segona part, partint també de l’estructura de l’edició d’aquest dijous però on el valor social hi tindrà més pes. A partir de les 10 del matí, Xavier Rubio tècnic de Comissionat d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona, oferirà una conferència anomenada “La nova economia com a motor de desenvolupament local”. Seguidament hi ha programades tres taules més: La taula de la "nova economia"; una taula de "cultura, esports i turisme"; i una d’àmbit "social".


 

Etiquetes:
Societat