23 d'abril de 2024

¡Queda inaugurado este pantano! torna dissabte a Calldetenes

L'espectacle conjunt torna als escenaris amb petites modificacions i novetats

El Ter 29 d'abril de 2016 a les 13:21
Funció feta al Cirvianum

Nàiades – Cor de Noies i Corcia Teatre han tornat a sumar esforços per fer el seu  particular “homenatge sonor” a l’etapa final del franquisme. L’espectacle s’anomena ¡Queda inaugurado este pantano!, que ja es va estrenar fa uns mesos al teatre Cirviaum de Torelló.


L’espectacle es podrà tornar a veure,novament, sota la direcció del manlleuenc Joan Roura i amb la participació al piano i arranjaments de Jordi Domènech. El fil argumental mostra les darreres hores del senyor Francesc, el protagonista, que interpreta Jordi Arqués, i ques estan marcades pel record de tot un món sonor. El Senyor Francesc, empresari i fundador d’una important empresa catalana, es veu a si mateix com un supervivent i com un dels darrers exemplars representatius d’aquells temps. Tot i repetir usn mesos després, Joan Roura, afirma que s’han fet petits canvis respecta l’estrena, afirmant que “la gent de teatre no pot estar mai quieta i sempre es volen fer canvis”.


L’espectacle es pot definir com “un compendi sonor de cançons que van marcar una època, sobretot a mitjans i finals del franquisme, que sonaran més als qui tinguin més de 40 anys”. El pes de l’espectacle el porten les cançons malgrat que hi hagi un fil argumental dramatúrgic. Roura n’ha posat alguns exemples com ara “peces radiofòniques del consultori d’Elena Francis o bé el Beatles”. Roura també ha posat èmfasi que tant CorCiaTeatre com Naides, volen que l’espectacle continuí voltant sobretot pel format que té. Tot i així, diu “que el pati està com està” i que es difícil moure l’obra tot i que l’il·lusió hi és present.


Queda inaugurado este pantano! Es podrà tornar a veure aquest dissabte 30 d’abril a partir de 2/4 de 10 del vespre a l’auditori teatre de Calldetenes

Etiquetes:
Cultura