26 d'abril de 2024

L'EMMM pren part en la III Trobada de Guitarra Suzuki

L?Escola de Música de Manlleu és un dels cinc centres de tot l?estat on es pot aprendre la guitarra amb aquest mètode

El Ter 28 d'abril de 2016 a les 13:24
Concert final de la trobada

El passat cap de setmana, dies 23 i 24 d’abril, alumnes de guitarra de l’Escola de Música de Manlleu van participar  a la III Trobada de Guitarra Suzuki, que aquest curs es va fer a Oliva, a prop de València.


Aquest trobada d’àmbit nacional, comptava amb la presència dels professors que actualment treballen amb el mètode Suzuki  per la guitarra. També  vam poder aprendre amb el professor  Italià,  Elio Galvagno, adaptador del Mètode Suzuki per a la guitarra, amb una llarga trajectòria com a docent, investigador, creador i formador de professors.


Van ser dos dies  de treball conjunt entre alumnes, professors i pares. El curs va combinar les classes individuals i col·lectives per nivells, tallers de percussió, ioga per a nens, un taller de contes pels més petits i una xerrada on els pares van poder expressar les seves inquietuds, dubtes respecte a la metodologia.  El curs  disposava d’un espai per realitzar concerts on els alumnes van poder mostrar les seves habilitats com a concertistes individuals o en petits grups. A  la tarda es va oferir un concert didàctic de música antiga per a nens tenint com a protagonistes la veu i els instruments antecessors de la guitarra. Per tancar la trobada el diumenge es va fer el concert final per orquestra de guitarres  a càrrec dels alumnes del curs on es va poder escoltar el repertori  del mètode en els diversos nivells a més d’alguns arranjaments per orquestra de  guitarres, amb temes de Disney com  Let it Go ( Frozen),  In the Jungle,  pensats especialment per la ocasió.


L’Escola  de  Música de Manlleu és un dels cinc centres de tot l’estat on es pot aprendre  la guitarra a partir d’aquesta  metodologia,  que té com a principis fonamentals  l’inici  a partir dels  3-4 anys d’edat , la participació activa dels pares durant el  procés d’aprenentatge i l’aprenentatge de la llengua materna com a referent.


Aquest curs, en motiu de la celebració dels 70 anys del mètode Suzuki, l’AMSC, (Associació del Mètode Suzuki a Catalunya), organitza diversos actes que acabaran amb un concert  al Palau de la Música Catalana el dia 17 de juliol de 2016 on també hi participaran els alumnes de guitarra de l’Escola de Música de Manlleu.


 

Etiquetes:
Cultura