26 d'abril de 2024

Gran èxit de participació al primer fòrum Econòmic i Social FESManlleu

Àlex Garrido: "ara ens toca a nosaltres fer realitat els projectes i iniciatives que s'han expressat".

El Ter 30 d'abril de 2016 a les 12:55
La sala d'exposicions de Can Puget va quedar plena en totes dues jornades

El primer fòrum Econòmic, Social el FESManlleu que es va celebrar dijous i divendres d’aquesta setmana va ser tot un èxit de participació. La sala d’exposicions de Can Puget va acollir les sis taules obertes i participatives que van ser el principal motor d’aquest projecte per debatre temes econòmics i socials de la ciutat.


En la primera jornada hi van participar unes 90 persones i en la segona es va repetir la participació. L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido ha mostrat la seva satisfacció perquè "teníem unes expectatives molt altes i s'han complert". Ha afegit que "l'alta participació demostra que hi ha interès en codirigir les polítiques de futur".


A les taules rodones hi van participar diferents col·lectius de diferents sectors perquè el fòrum havia de ser un punt de trobada d’agents públics i privats de la ciutat. Dijous van tenir lloc tres taules que es van centrar en la part econòmica. La primera es va centrar en al indústria de la ciutat, la segona va anar adreçada al comerç i la tercera es va centrar en l’agricultura i la ramaderia.


Divendres, les taules van agafar un vessant purament més social amb taules enfocades a la cultura, esports, turisme, a la nova economia i a la inversió social.


Les conclusions que es van extreure serviran per intentar resoldre i millorar problemes com per exemple, l’alt atur de Manlleu o com potenciar el comerç, entre altres. Després de les conclusions que s'han extret explica que ara és el torn de l’Ajuntament de posar en valor aquestes propostes. "Ara ens toca fer els deures, fer realitat aquests projectes, iniciatives i accions. Haurem de prioritzar-les i posar-les sobre el calendari", ha explicat.


 

Etiquetes:
Economia i empresa