25 d'abril de 2024

Quatre joves manlleuencs estan fent pràctiques europees a Holanda

El projecte Youth on the move s'allargarà fins al juliol

Arola Cumeras 3 de maig de 2016 a les 13:30
Una de les sessions de formació que es van fer durant el febrer i març

L’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Manlleu i Projecte Aurora estan desenvolupant el projecte Youth On The Move per donar itineraris de formació i mobilitat internacional als joves d’entorns sociofamiliars amb menys oportunitats.


Pel gener es va donar el tret de sortida al projecte amb una reunió de l’equip tècnic i participants. Ara, els joves de Manlleu que han estat seleccionats ja estan fent les pràctiques a Holanda. Hi ha vuit osonencs, quatre dels quals són manlleuencs, segons ha precisat un dels coordinadors, Ramon Furriols.


Els joves segueixen un itinerari d'educació no formal i mobilitat internacional que combinaran classes de conversa d'anglès, dinàmiques de cohesió social i sessions individuals de tutoria. Les classes no formals d'anglès (English Cafe Lessons) les porten a terme dues voluntàries del Projecte Aurora, mentre que les dinàmiques de cohesió social i el seguiment individual van a càrrec de la figura del coach educatiu. Els beneficis del programa també són a llarg termini, segons Furriols, ja que reverteix en “més formació superior i/o inserció laboral”.


Durant el curs del projecte que va de fins a juliol els joves que compleixin amb l'itinerari, a part de millorar sensiblement el seu anglès i les seves habilitats socials, podran participar a cursos, intercanvis, voluntariats o pràctiques. Des de formació de 10 dies de durada a Europa fins a participar del Servei de Voluntariat Europeu (SVE), fent voluntariat o pràctiques laborals. El projecte Youth On The Move estan cofinançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea i l'Ajuntament de Manlleu.

Etiquetes:
Societat