24 d'abril de 2024

La CUP discrepa en la forma i en el fons de les noves taxes de la zona blava

Amb tota probabilitat s'aprovaran aquest dimarts

Arola Cumeras 3 de maig de 2016 a les 13:49
Una imatge dels regidors de la CUP durant el ple del mes d'abril

La CUP ha emès un comunicat de resposta davant del ple extraordinari d'aquest dimarts, que previsiblement tirarà endavant les noves taxes de la zona blava, ja que s'ha produït un acostament entre l'equip de govern i CiU. El partit diu que ha "topat amb el joc brut a la zona blava”.


En opinió dels cupaires, després del “periple entorn la gestió del pàrquing i de la zona blava de Manlleu, aquest dimarts l’equip de govern, a través de la Junta de Govern (òrgan més reduït on tenen majoria absoluta) pretén externalitzar aquests serveis a una empresa privada mitjançant l’aprovació del plec de clàusules i condicions d’un concurs públic”.


Un dels regidors, Albert Generó parla de “pressa i improvisació” i considera que “la zona blava és prou important pel dia a dia com per fer-ho així”. Dues hores abans de la Junta “s’ha convocat a corre-cuita un ple extraordinari amb un únic punt de l’ordre del dia consistent en tornar a votar la mateixa modificació de taxes de la zona blava” que no va ser aprovada al ple del març (9 vots a favor: ERC, MÉS i regidora no adscrita. 12 en contra: CiU, CUP, PSC i ICV).


Ja llavors la CUP va "alertar que era trampós vendre aquella modificació", quan havia “estat dissenyada de manera que respongués a les necessitats d’una empresa externa i no únicament a la mobilitat de Manlleu”. Des del partittroben “una irresponsabilitat que 24 hores abans de la seva votació a la Junta de Govern d’aquest dimarts, encara no hàgim tingut accés a la documentació i als detalls de l’externalització, una manera pèssima de pretendre buscar consensos”.


Des del maig de l’any passat, quan Manlleu va recuperar la gestió del pàrquing i de la zona blava, "vam manifestar que aquesta era una molt bona oportunitat per repensar aquest model i la seva gestió i deixar enrere l’etapa on tot es feia segons els interessos de les empreses constructores de la plaça, alcaldada de 412.000 euros inclosa!". El 22 d’octubre passat els cupaires van fer una Assemblea Oberta per posar a debat aquesta qüestió de la qual en van sorgir cinc propostes que es resumeixen en més transparència i participació de veïns i comerciants; pensar un model global de mobilitat; reobrir zones d’aparcament cèntriques gratuïtes com el pàrquing del carrer del Gas, debatre-ho al ple i apostar per una gestió directa i no privada.

Etiquetes:
Política Municipal