27 d'abril de 2024

Front comú per tornar a reclamar el desdoblament de la R3

Un conjunt d'alcaldes i el conseller Josep Rull reclamen que el tram promès per aquest 2016 ja es torna a retardar

ACN/Arola Cumeras 6 de maig de 2016 a les 14:14
Alguns dels alcaldes amb qui es va reunir el conseller Rull

El Govern i els municipis afectats pel mal funcionament de la línia R3 de Rodalies han escenificat aquest dilluns a la tarda el “front comú” que volen fer per reclamar al Ministeri de Foment que es desdobli aquest traçat ferroviari.


Per això, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’ha reunit per els representants polítics de set municipis del Vallès Oriental per tal d’exhibir “la unitat d’acció” davant del govern espanyol per exigir que es tiri endavant aquesta infraestructura. Els alcaldes i el Govern han aprofitat que actualment s’està elaborant l’estudi d’impacte ambiental del projecte constructiu per reclamar al Ministeri de Foment que acceleri la tramitació del projecte.


Tant el conseller com els alcaldes vallesans han reclamat també que el desdoblament de la línia R3 s’estengui més enllà de la seva comarca i beneficiï igualment els trams que travessen Osona i el Ripollès.


Rull ha recordat que la primera fase del projecte de desdoblament de l’R3 (el tram Parets-la Garriga) “ja està fora de termini, perquè calia iniciar-ho aquest 2016”, segons les dates amb què es va comprometre el propi Ministeri de Foment. En aquest sentit, l’alcalde de Granollers ha recordat que els municipis afectats pel mal funcionament de l’R3 ja han reclamat a l’Estat el desdoblament de la línia, especialment fins a Ripoll, i amb millores en el tram fins a Puigcerdà. 

Etiquetes:
Política Municipal