27 d'abril de 2024

Els grups de l'oposició de Torelló no donen suport al nou Pla d'Acció Cultural, aprovat per l'equip de govern

La regidora de Cultura, Núria Güell, explica que hi ha elements del pla 'que encara s'han d'actualitzar'

El Ter 25 de novembre de 2008 a les 14:29
Una imatge del darrer ple, aquest dilluns
L’equip de govern de Torelló va aprovar al ple d’ahir, sense el suport de l’oposició, el nou Pla d'Acció Cultural que comprèn el període 2008-2016. El PSC i CiU van tirar endavant un pla estratègic pels propers 8 anys que l’oposició considera que conté errors, que no té en compte tots els espais culturals i entitats i que no s’ha fet amb prou consens.

Jordi Casals, portaveu d’ERC, diu que no han participat en reunions per posar les idees en comú i també retreu al pla una manca de rigor. Segons Casals, el nou pla tampoc no contempla la creació de cultura popular, un dels patrimonis importants a Torelló.

La regidora de Cultura, Núria Güell, discrepa i considera que sí que es tenen en compte aquests aspectes. Amb tot, reconeix que hi ha punts del pla que estan ‘una mica desfasats’ i que el document s’ha d’anar retocant i actualitzant ‘a mesura que s’hi treballa’. Güell, que puntualitza que es va trobar el projecte ‘a mig fer’, diu que s’ha aprovat per desenvolupar-ne les línies estratègiques que ‘són vàlides’.

ICV-CdG va votar en contra del Pla d’Acció Cultural 2008-2016 perquè considera que el procés de treball i la metodologia no han estat encertades. La portaveu, Montse Ayats, va dir que s’ha tingut poca consideració cap a les entitats i els agents socials.

Durant el torn de precs i preguntes, va ressorgir el tema de l’ambulància medicalitzada. L’alcalde, Miquel Franch, va dir que el servei s’havia deixat de prestar. El portaveu d’ERC, Jordi Casals, va considerar que aquesta qüestió havia estat ‘una presa de pèl’, ja que el Departament de Salut va substituir el servei d'urgències nocturnes per l'ambulància medicalitzada només de manera transitòria.
Etiquetes:
Cultura