27 d'abril de 2024

El CERM del Museu del Ter podria vincular-se a la UVic

Hi ha contactes polítics per tal d'arribar a un acord, que es podria formalitzar en forma de càtedra ambiental

Arola Cumeras 10 de maig de 2016 a les 14:30
El projecte conjunt entre CERM i UVic que es va estrenar pel novembre simula rius

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis es podria vincular estretament a la Universitat de Vic. Segons l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, les converses amb la UVic van començar “fa uns mesos” i "entenem que es podria vincular molt més el CERM amb el terreny universitari".


El CERM, dirigit per Marc Ordeix, forma part de l’estructura del Museu del Ter de Manlleu, i porta a terme importants tasques de recerca ambientals i altres iniciatives com activitats de custòdia del territoriDe fet, en els últims temps s’han tirat endavant projectes comuns, com és ara una iniciativa que simula rius artificials i que es va posar en marxa el novembre passat.


Políticament , l’alcalde creu que es podria anar “molt més enllà i reestructurar i enfortir la relació”. Apunta que es podria donar una forma de càtedra de caire ambiental. El cert és que "no s’ha acabat de concretar" i ara “estem en converses”. Segons Garrido, la UVic sempre ha estat “de territori i Manlleu com a població propera, ha d'acabar sent universitària; ens oferim per acollir alguna facultat en un futur”.


Podria ser que el CERM i el seu personal passin a ser subrogats per la UVic. Aquesta és “una opció “ de les que es sospesen, reconeix l’alcalde, que afirma que ’hi ha més sobre la taula, que seria prematur concretar.


 

Etiquetes:
Política Municipal