26 d'abril de 2024

La Coope, La Salle i Cefortem engeguen el projecte Emprenedoria Social

Es comença amb conferències el 12 i 19 de maig a les 7 de la tarda a la sala d'actes del col·legi La Salle de Manlleu

Arola Cumeras 10 de maig de 2016 a les 12:48
Emprenedoria Social

Les entitats La Coope, l’escola La Salle i la Fundació Cefortem, totes tres de Manlleu, han endegat el projecte denominat Emprenedoria Social. Amb aquest projecte pretenem esperonar iniciatives d’emprenedoria amb format d’economia social i que es puguin desenvolupar en forma de cooperativa.


Aquesta iniciativa s’inicia amb dues xerrades-col.loquis els dies 12 i 19 de maig a les 7 de la tarda a la sala d’actes del col.legi La Salle de Manlleu.La primera amb el títol: Història d’una bogeria social i empresarial rendible, i la segona: L’empresa com a motor de canvi social. Un dels integrants de la junta, Joan Hernández, explica que fa anys que la cooperativa va cessar l’activitat econòmica, amb el servei que hi havia a la plaça Fra Bernadí. Com que es va poder “vendre l’edifici i estem lliures de deute”. Hi ha “un mandat dels socis d’intentar reprendre alguna activitat que sigui viable”. Es va obrir un període de reflexió interna que no va donar fruits. Ara, creuen que necessiten anar de la mà d’altres entitats amb les quals unir esforços.


Es va van estudiar aliances amb Creacció o la UVic però “no va fructificar” i en canvi ha tirat endavant un acord amb La Salle i la Fundació Cefortem, que hi està vinculada. Segons Hernández, es tracta d’aprofitar que els “alumnes estan compromesos en formar-se a través dels Cicles de Grau Superior” i és possible que “siguin empresaris en un futur”. Amb les conferències es vol “començar a crear un clima per sacsejar l’interior d’aquestes persones i que surtin futures opcions, diferents de l’empresa tradicional, més en l’àmbit social”.


La gran diferència és que “tots els que formen part del projecte tenen un tracte d’igual a igual, perquè són socis-treballadors”. S’han triat dos exemples, La Fageda i Fent país, que es consideren “exemples d’èxit” que “volem que es transmetin de viva veu” per mirar d’influir en el “talent latent”. Es farien “certàmens d’idees, acompanyament de projectes, materialització de recursos i finançament”. Es compta amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu, que treballa en la direcció “d’empreses socials i sostenibles, una bona casualitat”. Es tindrà molta cura que “el negoci sigui viable i llavors ens implicaríem com a socis”. Actualment la Coope de Manlleu compta amb uns 400 socis i es reuneixen a Can Puget, un parell de reunions i juntes més seguides. S’intenta “materialitzar el mandat a què ens vam comprometre, d’intentar mantenir l’esperit cooperativista pel qual ens vam crear”.

Etiquetes:
Economia i empresa