26 d'abril de 2024

Neix Fira Circ, que fa créixer l'oferta de la Nit enCantada de Manlleu

Per fer que el públic de Fira Circ vagi del passeig del Ter fins al centre de Manlleu, dissabte es farà una cercavila

Arola Cumeras 12 de maig de 2016 a les 12:03
La presentació de la nova Fira Circ de Manlleu

Manlleu es convertirà en un circ ple d’equilibristes, pallassos, acròbates, forçuts i mags, del divendres 20 fins diumenge 22 de maig. El passeig del Ter acollirà la primera edició del Fira Circ, que inclourà dissabte la quarta edició de la Shopping Night o Nit enCantada, inspirada en la mateixa temàtica.


Aquesta vegada s’hi han implicat uns 110 comerços, una xifra lleugerament inferior als 120 de la tercera edició, que va marcar un rècord. Amb aquesta iniciativa combinen les dues activitats per “guanyar capacitat d’atracció”. Segons el regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès, Fira Circ s’ha ideat “en contacte amb comerciants i restauradors”. Així es comença a “recuperar una joia que tenim a Manlleu, el passeig del Ter”. La gent “no només hi passeja, s’hi fan altres activitats i crec que ha d’acabar desembocant en un parc del Ter”. També “es recupera el buit que va deixar en el seu moment Artesanàlia, que va tenir molta volada”.


Tot el cap de setmana, per complementar l’oferta es fa una fira “temàtica i singular” situada al passeig del Ter, de divendres a diumenge. Es co-organitza amb l’empresa privada Aixopluc, que ja ha muntat la fira a Llençà i Lloret de Mar. Constarà d’una cinquantena de parades. Quinze seran empreses alimentàries artesanes, “també amb productes de proximitat”, una vintena de “productes de moda, joguines, algunes vinculades al circ” i un mag farà demostracions durant tot el dia. Es complementarà amb 10 'food trucks' amb menjar d’arreu del món, gelats, truites de temporada, hamburgueses, cuina japonesa, flautes catalanes i una parada amb productes sense gluten. Bombolles, maquillatge o equilibrisme tindran els seus tallers i es podran veure espectacles de companyies professionals, segons ha remarcat Imma Muñoz, tècnica de Fires.


Tots els actes són gratuïts i en destaca l’espectacle de divendres al vespre Fingerlight de la companyia Improvisto’s Krusty Show ; dissabte Beatbox Circ, de la mateixa companyia o Miss Umbrel·la, dissabte al vespre i Rodolfo i Rita, diumenge. Per vincular el passeig del Ter amb la plaça i portar la gent cap a la plaça, es farà una cercavila amb els manlleuencs Infestum. Consideren que més endavant “ja es farà conegut i quedarà implantat al passeig del Ter perquè encaixa molt amb l’entorn i l’època de l’any”. A més, han comprovat que “a Osona hi ha recorregut a fer, perquè tenim companyies i artistes”. Segons Sellarès “hi ha un nínxol i hem vist oportunitats de futur”.


Quarta nit de comerç, també circense


La Shopping Night, la nit de comerç, arriba a la quarta edició i des de l’organització “esperem que torni a ser una festa”. Pilar Raurell, tècnica de l’OPE, ha explicat que la Nit de Comerç s’ha fet conjuntament amb el MAB, que “ha tingut una gran implicació”. Es vestiran els carrers de diverses maneres, amb una carpa a la plaça Fra Bernadí. Els restaurants oferiran tastets gastronòmics. Els comerciants de cada carrer, i d’altres que no són de la zona però que “vindran, i aprofitaran locals buits i posaran la seva parada”. Hi haurà música, globus aerostàtics i "moltes més sorpreses". La plaça Fra Bernadí serà la pista central amb una carpa, el carrer Fedanci tindrà pallassos, el carrer del Pont i Sant Jordi mags i la plaça de Dalt Vila s'omplirà d'equilibristes i malabaristes.


Betlem Parés, cap de l’àrea de Serveis Personals i Promoció Econòmica, va dir que “la finalitat és donar vida a la ciutat i fem créixer la Nit Encantada amb una aposta pel circ, que ens obre un ventall que a Osona no és gaire present”. La Diputació de Barcelona ha donat suport a la Fira Circ i “això és un bon indicador”. La voluntat és de continuïtat i “s’ha de continuar dinamitzant el parc del Ter”. La plaça, Baix Vila i Dalt Vila van quedar “lligats l’any passat, una de les primeres vegades i vam aconseguir gent a tot arreu”. Confien que el temps acompanyi i al mateix temps animen als visitants a participar a un concurs de fotografies a través de les xarxes socials. Instaosona organitza un concurs amb el hashtag #manlleucirc16 i #instaosona. Les millors fotos es poden guanyar sopars degustació de Sambucus o del Torres Petit.

Imma Muñoz, Pilar Raurell, Eudald Sellarès i Betlem Parés

Etiquetes:
Cultura