25 d'abril de 2024

Es compleixen 50 anys de l'arribada de la flama del Canigó

La ciutat de Vic aglutinarà un conjunt d'actes per commemorar-ho

ACN 13 de maig de 2016 a les 10:54
Els actes es van presentar a l'Ajuntament de Vic

Vic aplegarà, a finals de mes els actes de celebració dels cinquanta anys de l'arribada de la flama del Canigó al Principat. L'any 1966 Vic va rebre la primera ruta de la Flama del Canigó i es van encendre els primers focs de Sant Joan al pas fronterer del Coll d'Ares.


Amb motiu d'aquesta efemèride, l'entitat Tradicat –juntament amb Òmnium, l'Ajuntament de Vic, la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal d'Osona- ha organitzat una sèrie d'actes culturals i divulgatius per reflexionar i recuperar la relació entre el nord i el sud dels Països Catalans.


El coordinador dels actes, Txevi Rovira, ha detallat que un dels actes principals d'aquesta commemoració serà l'organització de la primera edició del Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània, amb voluntat que tingui continuïtat, els dies 27 i 28 de maig, coincidint també amb el Congrés Internacional dels Focs de Sant Joan. Altres activitats que s'han organitzat per commemorar l'efemèride són la construcció d'una escultura commemorativa que s'instal·larà al Coll d'Ares. De la seva banda, el president de Tradicat, Josep Costa, ha explicat que el Simposi s'ha dividit en tres eixos: el reconeixement a tots els fallaires del Pirineu, la Flama del Canigó i les Fogueres de Sant Joan


L'organització espera que al llarg dels dos dies fins a 500 persones s'acostin al Simposi i al Congrés i han volgut destacar que són actes oberts a tota la ciutadania. Els actes també coincideixen amb el fet que Vic ostenta aquest 2016 el títol de Capital de la Cultura Catalana.

Etiquetes:
Cultura