25 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu, pendent de cedir els terrenys per al nou institut

Una petició ciutadana d'arranjar la tanca de la zona per a gossos a l'Arborètum no es farà, perquè caldrà traslladar-la

Arola Cumeras 13 de maig de 2016 a les 14:05

La cessió dels nous terrenys on s’ha de construir l'edifici de la nova secció d’institut de Manlleu, abans anomenada La Teuleria i ara institut del Ter, ja està més a prop. El nou edifici es construirà “justament al costat” de les instal·lacions provisionals, segons ha explicat el batlle Àlex Garrido, que ha assegurat que el contacte amb Serveis Territorials d’Ensenyament és continu.


Al ple de l’abril, a l’apartat de precs i preguntes, el grup del PSC a través de la portaveu Marta Moreta va queixar-se que la secció d’institut del Ter no té enllestida la cessió de terrenys a la Generalitat que ha de fer l’Ajuntament per tal de poder construir l’edifici definitiu. Moreta va considerar que s’està perdent una “oportunitat immensa” i es va oferir per fer pressió al parlament, on és diputada. L’alcalde Àlex Garrido ja va explicar al ple que el consistori “cosa que no és habitual, es va encarregar personalment d’adequar el terreny amb un objectiu molt clar, que hi aportàvem de la nostra part per tenir el compromís del Departament que seríem dels primers en tenir començades les obres”. L'alcalde va agrair als socialistes “el cop de mà per fer pressió, com més siguem millor, i com a equip de govern la pressió hi serà, si s’escau, cada setmana, perquè necessitem aquest espai definitiu”.


El republicà aclareix que ha parlat personalment amb el director dels Serveis Territorials per informar-lo de l’ubicació, li va semblar bé i ara “estem pendents d’un tema formal”. Garrido ha aprofitat per respondre també a una petició ciudadana que ha recollit un miler de firmes per la millora de l’espai destinat a gossos. Es demanava fer una reixa nova, és a dir, arreglar el tancat actual, però “no podrà ser perquè la cessió que farem a la Generalitat ocupa gran part de l’actual espai de gossos de l’Arborètum”.


Ja s’havia acordat prèviament que “l’institut temporal tingués al coxstat un espai suficient per fer l’obra definitiva”. La zona de gossos “seguirà a l’Arborètum però en una altra àrea”. Es construirà el nou espai “a l’entorn de l’estiu”.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu