26 d'abril de 2024

El CB Manlleu buscarà la remuntada (68 - 75)

L?últim quart va deixar sense premi un Manlleu que durant tot el partit havia anat creixent a la pista

CB Manlleu 17 de maig de 2016 a les 09:56
cbmanlleu.cat

El CB Manlleu buscarà la permanència en els dos últims enfrontaments de la promoció de permanència després de fer un mal pas en el primer partit de casa, on la victòria va caure del costat del CB Borges-Garrigues per 68 a 75. L’últim quart va deixar sense premi un Manlleu que durant tot el partit havia anat creixent a la pista i obert distàncies al marcador.

El Manlleu va jugar el partit de diumenge sense el seu capità, Lluc Gómez, sancionat en l’últim partit de fase regular, però va poder comptar amb Èric del Moral, recuperat ‘in extremis’ d’una lesió al turmell. Pau Nogué i Roger Rifà van entrar també a formar part de l’equip, que en aquest partit va rebre el suport d’una afició compromesa i dedicada a donar suport al conjunt quadribarrat quan més ho necessitava.

L’inici del partit va donar esperances al Manlleu gràcies a un triple de Pablo Polanco i una cistella de dos punts de Miki Arqués, però aviat el Borges-Garrigues va recuperar el pols de l’enfrontament aprofitant el rebot ofensiu i les opcions en el pal baix que dóna tenir un pivot de 2 metres. El Manlleu va mantenir les distàncies amb les cistelles de Xevi Soldevila (el millor anotador manlleuenc amb 20 punts) i Guillem Mundet, però un últim parcial de 0 a 5 en contra va tancar el quart amb el resultat de 12 a 18.

Al segon període el Manlleu va trobar el camí de l’atac. Arnau Gorchs va anotar la primera cistella per buscar la reacció davant un Borges que continuava sense cedir, però aviat va haver de tornar a la banqueta per acumulació de faltes personals, la última una tècnica excessivament rigorosa. La reacció local va passar en la teoria per la millora en els rebots i l’entrada a cistella i en la pràctica per la millora de l’encert anotador, amb Ernest Boix multiplicant-se en defensa i anotant tres cistelles consecutives per tornar a deixar la remuntada a tocar. Les cistelles dels de Les Borges Blanques van ser respostes amb rapidesa per Miki Arqués i Pablo Polanco (segon màxim anotador amb 17 punts) per posar l’empat a 29 al marcador. Les últimes cistelles van donar avantatge al descans: 36 a 32.

L’equip de Jordi Serra va començar el tercer temps dubitatiu, bé en el rebot ofensiu però sense encert en el tir exterior, tot el contrari que el seu rival, que amb una cistella de 2 i dos triples consecutius van tornar a capgirar el resultat. El Manlleu va reaccionar de la mà de Guillem Mundet i Èric del Moral, anotador i assistent respectivament en dues de les jugades que van acabar dibuixant un excel·lent parcial de 10 a 0. Els triples de Marc Domènech i Miki Arqués van continuar eixamplant distàncies en un bon període manlleuenc davant un Borges-Garrigues amb dificultats a l’hora d’evitar que els seus set jugadors es carreguessin de faltes personals.

Amb el resultat favorable de 61 a 49, el Manlleu va fer front a un últim temps que li havia de donar la victòria, però el Borges-Garrigues va posar contra les cordes al Manlleu durant els primers cinc minuts per capgirar el marcador amb un parcial de 2 a 15. Els manlleuencs, amb l’afició bolcada en donar suport als seus, van intentar donar la volta a l’electrònic però els nervis locals, el cúmul de faltes, i l’encert visitant van fer que el primer partit fos per l’equip de Les Garrigues.

Sense encert en el primer tret, al Manlleu li queden encara dues bales per encertar l’objectiu de la temporada: la permanència. Haurà d’encertar-les totes dues, la primera, el proper diumenge, 22 de maig, al pavelló del CB Les Borges-Blanques. Si guanya aquest partit, els dos equips es veuran les cares el 29 de maig novament a Manlleu en el duel de desempat.