27 d'abril de 2024

L'últim informe de Salut Pública confirma un envelliment considerable de la població manlleuenca

Manlleu té en aquests moments un repte d'aconseguir un envelliment saludable, en el propers anys

G.Moral 19 de maig de 2016 a les 12:58
Laura Marínez, diputada de Salut; Àlex Garrido, Alcalde de Manlleu; Carme Trillas, Regidora de Salut

Aquest dimecres es va presentar l’informe de Salut Local de Manlleu. Els indicadors van evidenciar que la població cada vegada serà més envellida, fet que necessitarà més recursos sanitaris, en un futur.


D’aquesta forma el municipi té en aquests moments un repte d’aconseguir un envelliment saludable, en el propers anys, per prevenir moltes afectacions ens el propers anys. L’acte va comptar, amb l’Alcalde Àlex Garrido, Carme Trillas, regidora de Salut i la diputada de Salut Pública, Laura Martínez, que va afirmar que “cal millorar la salut de les persones des de molts àmbits, sobretot a nivell municipal”.


Carlos Arias, tècnic de la Secció d’Informació i Anàlisi de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, va ser l’encarregat d’exposar els indicadors. L’informe s’ha creat a partir a partir de les dades sobre l’evolució i estructura de la població, Salut Reproductiva, Mortalitat, Morbiditat Hospitalària Atesa i Accidents de Trànsit. En tots aquests àmbits, s’ha vist un fort canvi de tendència en els valors partir de l’esclat de la crisi econòmica a partir de l’any 2009.


La població manlleuenca havia anat en augment des de l’any 1998, sobretot a causa de l’immigració. Segons les dades, a partir del 2009 aquest valor s’estancava i començava a decaure. Aquest fet juntament amb la baixa natalitat a partir del 2009 fa que l’estructura de la població de Manlleu tendeix a envellir. Per aquest motiu, el tècnic Carlos Arias, feia reflexionar als assistents dient que “és molt important que la població aconsegueixi un envelliment saludable per tal d’evitar afectacions en el futur”. 


L’augment de població, sumat a la crisi econòmica, ha generat un canvi en els hàbits de la societat manlleuenca. Per exemple, a partir del 2009 ha baixat el nombre de fills per família, que ha passat de 2,1 a 1,6. A més, l’edat per tenir fills  també ha augmentat fins al punt que la mitjana supera, lleugerament, els 30 anys. 


En els indicadors també han vaticinat un augment considerable de malalties evitables, com són els tumors en el cas dels homes i malalties del sistema circulatori en el cas de les dones.


La conclusió sobre les dades obtingudes ha estat que la tendència de la població de Manlleu es d’envellir, per aquest motiu la diputada de Salut Pública, Laura Martínez ha afirmat que cal “fomentar els hàbits saludables dins el municipi, en tots els àmbits, i que la salut s’ha de fer des de totes les polítiques”.


L’informe amb els indicadors de Salut Pública Local Manlleu 2013 es pot consultar a http://www.manlleu.cat/viure/salut-publica.htm

Informe d'indicadors de Salut Pública Local Manlleu

Etiquetes:
Fires i festes