26 d'abril de 2024

El cinema de terror enceta la sisena edició del festival de curtmetatges Julius

Hi haurà diverses activitats paral.leles com una masterclass sobre postproducció amb la presència de Jesús Pérez.

El Ter 25 de novembre de 2008 a les 18:17
Anna Solanas i Marc Riba, autors del treball ‘Violeta, la pescadora del mar negro’.
Una sessió dels millors curtmetratges guanyadors del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei enceta aquest vespre una nova edició del Julius, el festival de curtmetratges organitzat per cine Club Vic en el qual hi participen 26 curtmetratges provinents d’arreu de Catalunya i enguany també amb dos treballs vinguts de Madrid.

Un dels atractius de la projecció d’aquest vespre serà la presència d’Anna Solanas i Marc Riba, autors del treball ‘Violeta, la pescadora del mar negro’, que explicaran com van crear aquest curt d’animació en stop-motion, és a dir amb seqüències de fotografies. El dissabte a la tarda es projectaran tots els curts que participen d’aquesta edició del Julius i posteriorment el diumenge tindrà lloc l’entrega de premis.

El jurat d’enguany està format per personalitats del món cinematogràfic com el director mallorquí Agustí Villaronga, que l’any vinent rodarà el film ‘Pa Negre’ inspirat en el llibre d’Emili Teixidor, l’actriu Laia Marull, el crític Eduard de Vicente, l’actor Jordi Arqués i el director cinematogràfic del programa de Televisió Espanyola ‘Continuarà...’, Joan Vila Curós. Segons Crusellas el jurat té en compte la qualitat, l’originalitat de l’adaptació i les característiques tècniques.

En quant al Concurs de curtmetratges, aquest any el tema girava entorn del conte ‘El Final’ de Fredric Brown. També hi haurà diverses activitats paral.leles com una masterclass sobre postproducció amb la presència de Jesús Pérez, que ha treballat en films com 'Rec' o la projecció de trailers falsos dins el Festival internacional Teaserland i amb la projecció dels cinc últims curtmetratges guanyadors del Julius.

Cine Club Vic

Etiquetes:
Cultura