23 d'abril de 2024

L'exposició ‘Les dones a Ravensbrück’ es pot visitar al PIAD de Roda de Ter al llarg d'aquesta setmana

La mostra fa un retrat de la vida quotidiana al camp de concentració.

El Ter 25 de novembre de 2008 a les 18:48
Cartell de la mostra
L'exposició ‘Les dones a Ravensbrück’ es pot visitar al Punt d’Informació i Atenció a la Dona de Roda de Ter al llarg d’aquesta setmana. Es tracta d’una mostra al voltant de Ravensbrück, un camp de concentració i extermini creat el 15 de maig de 1939, a 90 quilòmetres de Berlín on més de 123.000 dones de 40 nacionalitats diferents hi van ser internades.

L’exposició es centra en la figura de Neus Català. La mostra comença amb la Guerra Civil espanyola i segueix la vida de Neus Català exiliada a França amb 183 nens. Posteriorment Neus Català va entrar a la resistència per lluitar contra el feixisme fins que la van detenir. Després de passar un temps en una presó francesa, Català va ser portada al camp de Ravensbrück. La mostra fa un retrat a la vida al camp de concentració. Es pot descobrir, per exemple, les proves mèdiques a les que estaven sotmeses les dones, com aconseguien menjar o com es rentaven.

Aquesta exposició està creada per l’Associació Amical Rabensbrück. Es pot visitar de dilluns a divendres, de les 10 del matí a la 1 del migdia o els dilluns i els dimarts, de 4 a 7 de la tarda. Al PIAD Neus Català, a la 1a planta de Can Planoles.
Etiquetes:
Cultura