24 d'abril de 2024

Més robatoris a domicilis, menys als comerços

Es presenten les conclusions de la memòria de la Policia Local de Manlleu del 2015

El Ter 24 de maig de 2016 a les 13:58
D'esquerra a dreta, Jesús Calvo, Àlex Garrido i Carme Trillas. Foto: Eloy Garcia

Els robatoris amb força a domicilis a Manlleu s’han disparat un 57%, però els furts a comerços i a empreses s’han reduït fins a un 70%, respecte el 2014. És una de les conclusions de la memòria de la Policia Local de Manlleu del 2015 que s’ha presentat aquest dimarts.


L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, la regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Manlleu, Carme Trillas i el subinspector en cap de la Policia Local Jesús Calvo han presentat el document. Calvo ha emmarcat l’augment de robatoris en domicilis en “una onada que ha afectat arreu de la comarca d’Osona i de Catalunya” i ha considerat que, en canvi, “els comerços cada vegada estan més ben previnguts”.


Respecte al perfil dels robatoris, la regidora Carme Trillas ha subratllat que hi ha un perfil de delinqüents de fora la comarca que tenen una certa professionalització. A més, Calvo ha afegit que els delictes són itinerants i no afecten especialment a cap espai concret de la ciutat.


Robatoris a vehicles


Una altra de les dades destacades és la dels robatoris a l’interior dels vehicles que, tot i que han pujat un 12%, mantenen una tendència a la baixa des de fa una dècada. Segons Calvo, la dinàmica és positiva perquè els furts d’aquest tipus “solen ser d’iniciació a la delinqüència”.


Augmenten els accidents un 10%


En l’apartat de trànsit, s’han produït 108 accidents. D’aquests, 71 són amb danys materials (un 9% més que el 2014) i 37 amb ferits (un 12,13% més que el 2011). El balanç global és una pujada del 10% dels accidents, però a 10 anys vista s’han reduït un 30%. Calvo ha remarcat també que es treballa amb tasques de prevenció i d’educació viària, des de les escoles bressols, les escoles i centres de secundària.


En línies generals, Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, ha fet una lectura positiva de les dades de la memòria, tenint en compte que el número de delictes comparat amb la mitjana del país és més baix. Tanmateix, s’ha emplaçat a continuar millorant els registres.


El document, presentat aquest dimarts a la sala de sessions de l’Ajuntament, ja es pot consultar a la pàgina web del consistori. 

Etiquetes:
Societat