26 d'abril de 2024

A Manlleu es van registrar 104 casos de violència de gènere durant el 2007

Al Museu Industrial del Ter es pot veure una mostra sobre artistes de la revista 'El Jueves' al voltant del tema

El Ter 26 de novembre de 2008 a les 10:17
Joan Carles Rovira, regidor de Benestar Social, va presentar les dades de Manlleu
Durant l’any 2007 a Manlleu hi va haver 104 casos de violència de gènere. Es tracta d’una xifra més elevada que la registrada l’any 2006, quan se’n van detectar 75. Aquestes dades són fruit del seguiment que s’ha fet en aquests dos últims anys gràcies al protocol de col•laboració entre l’ajuntament de Manlleu, la policia local, els Mossos d’Esquadra i el CAP.

Joan Carles Rovira, regidor de Benestar Social de Manlleu, destaca que cal posar especial èmfasi en rebutjar aquest tipus de violència.Dels casos del 2007, hi ha hagut 27 comunicats de lesions, 54 denúncies policials i 32 ordres de protecció de la víctima. La majoria de casos de violència de gènere consisteixen en maltractaments físics o psicològics.

Amb motiu del Dia internacional per l’eliminació de la violència contra la dona, el Museu Industrial del Ter de Manlleu acull l’exposició ‘No més violència contra les dones’. Es tracta de dotze vinyetes realitzades per diversos artistes de la revista El Jueves donant la seva visió sobre la violència de gènere. Els alumnes dels instituts i centres de formació de Manlleu visiten aquest dimecres i dijous la mostra. Manlleu també disposa d’un pla d’igualtat home-dona, aprovat el 2006, i d’un servei d’informació i atenció a la dona, que a banda d’assessorament, també ofereix atenció psicològica i jurídica.

L'exposició mostra la visió de diversos artistes de la revista 'El Jueves' sobre la violència de gènere

L'exposició està al MIT i en total compta amb 12 serigrafies

Etiquetes: