26 d'abril de 2024

Osona commemora els 50 anys de l'arribada de la Flama del Canigó al Principat

Aquest cap de setmana se celebra el I Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània

El Ter 26 de maig de 2016 a les 13:56
Logo del 50è aniversari. Foto: Tradicat

Osona està d'aniversari amb la commemoració del 50è aniversari de l’arribada de la Flama del Canigó al Principat. Si la setmana passada s’organitzava una gran cantada dedicada a Verdaguer amb alumnes de centres de primària osonencs, aquest cap de setmana se celebrarà el I Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània i un Sopar Espectacle commemoratiu.


Els actes relacionats amb la Flama del Canigó van tenir molta presència l'any passat a Manlleu i aquesta vegada se centraran al Sucre de Vic. El Simposi Internacional aglutinarà nombroses conferències, exposicions i debats a l’entorn del foc, la flama, les fogueres i els fallaires. 


El president de Tradicat, Josep Costa, ha explicat que el Simposi s'ha dividit en tres eixos: el reconeixement a tots els fallaires del Pirineu, la Flama del Canigó i les Fogueres de Sant Joan. L'organització espera que al llarg dels dos dies fins a 500 persones s'acostin al Simposi i al Congrés.


La Flama del Canigó és una tradició que simbolitza la unió dels Països Catalans i la vitalitat de la cultura catalana. Com sempre, el punt de partida és el coll d'Ares, des d'on surten les diverses columnes que encendran les fogueres de Sant Joan a moltes poblacions catalanes.

Etiquetes:
Cultura