23 d'abril de 2024

Roda inaugura el nou Punt d'Informació i Atenció a la Dona

El nou punt porta el nom de Neus Català, l'única supervivent catalana viva del camp de concentració nazi de Ravensbrück

El Ter 26 de novembre de 2008 a les 11:32
La diputada Manuela de Madre amb l'alcalde de Roda i les regidores d'Igualtat de Roda i Vic
Una xerrada de Manuela de Madre, diputada i presidenta del grup del PSC al Parlament de Catalunya, ha servit aquest dimarts com acte d'inauguració del nou Punt d'Informació i Atenció a la Dona Neus Català de Roda de Ter.

El nou PIAD esta situat al primer pis de l'edifici de Can Planoles i deixa l'antic espai de Can Vinyet, on estava fins ara. El nou punt amplia el nombre de professionals que donaran assessorament a les dones que ho sol·licitin. Fins ara el PIAD compartia espai amb el serveis socials municipals i ara disposarà d'un espai exclusiu.

El nou punt porta el nom de Neus Català, que va ser membre de les Joventuts del PSUC durant la Guerra Civil Espanyola. Català és l'única supervivent catalana viva del camp de concentració nazi de Ravensbrück. Manuela De Madre la va definir com una dona 'extraordinària' amb una gran 'valentia' i 'fortalesa '.

En la seva xerrada realitzada en motiu del Dia internacional conta la violència vers les dones, De Madre va lamentar que aquest tipus de violència s'hagi convertit per la seva reiteració en un fet 'quotidià'.. L'alcalde de Roda Antoni Llach i la regidora d'igualtat van destacar en la seva intervenció el paper destacat que les polítiques de gènere han tingut el municipi que van definir com un ‘municipi pioner’ a la comarca en aquest camp.

L'aspecte del nou PIAD

La conferència posterior de Manuela de Madre va omplir de públic la porxada de Can Planoles

Etiquetes: