27 d'abril de 2024

Taradell exposa en un ple extraordinari els canvis al POUM, que és a la recta final de l'aprovació definitiva

Alguns comerciants estan inquiets per si s'acaba construint un supermercat en un terreny del polígon El Vivet

El Ter 26 de novembre de 2008 a les 14:41
Una imatge del polígon El Vivet
Taradell va celebrar aquest dimarts una sessió extraordinària del ple, que havia sol·licitat el grup d’ERC, a l’oposició, per parlar del planejament urbanístic.

Els republicans van demanar, a través d’una moció, que l’equip de govern expliqués públicament els canvis que hi ha hagut en el POUM des de la seva aprovació inicial, fa prop de dos anys. Segons el portaveu d’ERC, Toni Casassas, hi ha hagut canvis substancials que feien aconsellable l’acte, al qual hi va assistir molt de públic. Entre els presents, hi havia comerciants amoïnats per la requalificació d’un solar del polígon del Vivet. El terreny, que passarà a ser sòl industrial comercial, es traurà a concurs públic i s’especula que podria acabar-s’hi fent un supermercat.

L’alcalde, el convergent Lluís Verdaguer, diu que el solar té un gran interès comercial, i que tal com dicta el procés, es vendrà al millor postor quan s’adjudiqui a través de concurs públic. De moment, s’hi han mostrat interessades empreses relacionades amb el mobiliari o la informàtica, però tampoc no es pot descartar que s’hi faci un supermercat. En tot cas, segons Verdaguer, no es pot perdre de vista que les dimensions serien del voltant dels mil metres quadrats, ja que la llei no permet fer-hi cap gran centre comercial. Amb els beneficis, l’alcalde afirma que es vol finançar les millores al centre urbà i aplicar un pla de dinamització comercial. Un altre dels canvis controvertits són la requalificació d’una zona agrícola propera a la depuradora i a la casa del Molist, que passaria a ser un terreny destinat a fer-hi reciclatge de residus.

El POUM actual contempla també la reserva de sòl per una futura carretera que afecta el polígon del Vivet, imposada per la Direcció General de Carreteres i amb la qual l’Ajuntament no està d’acord. Finalment, per un canvi en la legislació, també s’haurà de reservar un 10% d’habitatge concertat al municipi. Aquests canvis principals, segons ERC, serien motiu suficient per tornar a obrir un període d’al·legacions puntual, com ja es va fer en el cas de la carretera. El grup ha demanat a l’equip de govern un període extra per als afectats de la zona del Molist. L’alcalde, Lluís Verdaguer, considera que fer això seria un error que només serviria per endarrerir encara més el procés.

L’alcalde interpreta aquesta demanda com un intent de desgastar l’equip de govern. El POUM de Taradell es podria aprovar parcialment d’aquí a tres setmanes, ja que CiU farà valer la seva majoria absoluta.