24 d'abril de 2024

El Mercat Medieval de Vic comptarà amb un sopar de l'edat mitjana, una zona infantil i una exposició d'armadures

El certamen ha augmentat fins a les 365 parades, la majoria d'elles dedicades a l'artesania

El Ter 26 de novembre de 2008 a les 16:21
La presentació del Mercat Medieval de Vic s'ha fet aquest dimecres al migdia
La tretzena edició del Mercat Medieval de Vic comptarà amb diverses novetats. Una d’elles tindrà lloc el dijous a la nit amb un sopar medieval amb plats típics de l’edat mitjana, concretament d’un banquet de la Cort de Carles II de Nàpols extret d’un llibre de receptes anònim del començament del segle XIV. El sopar anirà a càrrec del Gremi d’Hostaleria d’Osona.

També destaca una ruta dels oficis, una zona a la Plaça Santa Eulàlia dedicada a costums gastronòmiques àrabs i al ritual del te, i una zona infantil a la plaça del carbó i a la plaça Don Miquel de Clariana amb tallers. També hi haurà exhibicions de falconeria, que aquest any a més de fer-se al pont de Queralt, també es podran veure al parc Jaume Portell i a la plaça Major, teatre de lluita, músics itinerants i teatre amb dansa i espases.

També destaquen tres exposicions. Una és sobre armadures d’onze cavallers catalans a la Llotja del Blat. També hi haurà dues mostres al Museu Episcopal de Vic. Són ‘L’ofici del pintor en el món medieval’ i ‘Un passeig per les creences, les tradicions i els costums medievals’.

Josep Burgaya, president d’ImpeVic, ha destacat que el Mercat Medieval és l’esdeveniment que té més impacte a nivell turístic i comercial per la ciutat. Burgaya també ha afirmat que l’aspiració del Mercat Medieval és millorar la

Durant quatre dies, el Mercat Medieval també comptarà amb artesans, firaires, tavernes, formatges, coques, etc. Hi haurà 365 parades, un 68% de les quals dedicades a l’artesania i un 20% a l’alimentació. La majoria són parades catalanes, però també n’hi ha de la resta de l’estat espanyol, del Marroc i de tres països europeus: França, Portugal i Polònia. Es calcula que en l’última edició el Mercat Medieval de Vic va rebre uns 200.000 visitants, la majoria de l’àrea metropolitana.
Etiquetes:
Cultura