25 d'abril de 2024

L'Hospital Clínic es converteix en el centre de referència del CHV en cardiologia

L'acord també preveu fer accions conjuntes en els àmbits de la recerca i la formació.

El Ter 26 de novembre de 2008 a les 17:56
L´equip directiu dels dos hospitals en una foto de família conjunta aquest dimecres a la sala de juntes del CHV.
L'acord signat aquest dimecres a Vic converteix el Clínic en el centre de referència del Consorci Hospitalari de Vic en cardiologia. El conveni permetrà que cardiòlegs del Clínic es desplacin a Vic per sumar esforços amb professionals del CHV i que professionals del centre osonenc vagin al hospital barceloní per intercanviar coneixements i experiències.

El director general de l'Hospital Clínic de Barcelona Raimon Belenes considera que la 'sostenibilitat' del model sanitari públic passa per establir convenis entre centres de referència com el que dirigeix i altres tipus de centres com els hospitals comarcals. Belenes ho ha dit en la signatura d'un acord amb el Consorci Hospitalari de Vic que estableix que el Clínic serà el centre de referència osonenc en cardiologia.

El cardiòleg del CHV Josep Sadurní ha dit que la previsió d'activitat derivada del conveni es que s'acabin derivant al Clínic un 10% dels pacients que s'atenen als centres gestionats pel consorci osonenc. Està previst que el Clínic pugui fer cada any unes 300 coronariografies a l'any. D'aquestes una cinquantena serien per un infart en fase aguda que requereix d'una angioplastia primària.

L'acord també preveu fer accions conjuntes en els àmbits de la recerca i la formació. També es preveu derivar cada any unes cinquanta intervencions quirúrgiques i l'atenció d'entre 25 i 30 casos d'electrofisiologia. El president i el director del CHV Joaquim Comella i Antoni Anglada han deixat clar que si els resultats són bons aquest conveni es pugui acabar ampliant.

Joaquim Comella, Raimon Belenes i Antoni Anglada.

Etiquetes:
Fires i festes