25 d'abril de 2024

Denuncien el GDT per 'usurpació d'immoble' per una acció de protesta en una nau industrial

L'entitat va voler denunciar penjant una pancarta en una nau en construcció la proliferació de polígons industrials.

El Ter 26 de novembre de 2008 a les 18:41
L'acció de protesta va consistir en penjar una pancarta en una nau en construcció al terme municipal de Gurb.
El president del Grup de Defensa del Ter (GDT) Jesús Soler haurà de declarar el proper 15 de desembre al jutjat de Vic després de ser denunciat per 'usurpació d'immoble' per l'acció que l'entitat ecologista va fer el passat onze d'octubre en una nau en construcció al terme municipal de Gurb.

L'entitat va voler denunciar penjant una pancarta en una nau en construcció la proliferació de polígons industrials a la comarca d'Osona i va exigir que es requalifiquessin com a sòl rústic totes aquelles finques que no s'urbanitzaran a curt termini. Durant l'acció els propietaris van avisar als Mossos d'Esquadra que l'entitat havia accedit a uns terrenys de propietat privada.

Segons consta en la documentació que s'ha fet arribar al GDT, el denunciant és l'aparellador de l'obra que va ser el que va avisar als propietaris dels terrenys alertant de l'acció de l'entitat ecologista. L'acte de protesta havia estat prèviament comunicat als mitjans de comunicació.

L'entitat ecologista diu en una nota enviada als seus socis que amb el fet de fer declarar davant els jutjats al seu president es demostra com en aquest país la llei i les administracions 'emparen i legitimen' a els qui 'especulen i marquen el creixement'. Pel GDT l'ocupació del territori 'sota el desfici del diner i el benefici immediat' continuen dominant el país. En canvi es criminalitza 'el pensament crític constructiu' i en el millor dels casos se'l fa anar per processos i models de participació 'protocol·laris i totalment improductius' que fan perdre 'el temps i la paciència'.

El GDT torna apel·lar als seus socis a mobilitzar-se en contra d'un model territorial que consideren 'insostenible, poc democràtic, desigual' i que dóna peu a la continua expansió urbanística sense tenir en compte la gent 'que hi viu i els serveis que necessiten'. El model actual proposa una 'constant fugida endavant' consistent en 'mal vendre el territori'.

En aquest cas l'entitat considera que s'estan venen 'terres riques i fèrtils' que representen el paisatge propi d'Osona. El grup ecologista diu que cal fer sentir la seva veu perquè sinó en pocs anys Gurb, municipi on es va fer l'acció de protesta, es convertirà en el mateix que és 'Salt al Gironès' i la comarca d'Osona en 'una rèplica del Vallès'.
Etiquetes:
Societat