27 d'abril de 2024

Manlleu es podria convertir en ciutat universitària

L'Ajuntament i la UVIC-UCC estan mantenint converses i s'espera que la setmana que ve arribin a un acord

ACN/Redacció 10 de juny de 2016 a les 21:23
L'Institut universitari es situaria al CERM, a la segona planta del Museu del Ter. Foto: Museu del Ter

Manlleu podria esdevenir ciutat universitària si l’Ajuntament de Manlleu i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya arriben a un acord. L’Ajuntament de Manlleu està mantenint converses amb la UVIC- UCC per arribar a un acord per tal d’acollir un Institut universitari. El govern estudia cedir a la UVIC l’espai d'Estudis dels Rius Mediterranis ubicat al Museu del Ter.


De moment, l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido ha explicat que les negociacions "estan molt avançades i que pot ser que a finals de la setmana que ve s’arribi a un acord". El batlle també ha explicat que "fer aquest pas per ser ciutat universitària és molt positiu per nosaltres i sobretot pel centre d’estudis del CERM".


Així doncs, si s’arriba a un acord, Manlleu podria acollir un institut universitari, el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis que està ubicat a la segona planta del Museu del Ter.


El CERM passaria a formar part de la UVic i la plantilla, formada per quatre persones, l’assumiria la Fundació Universitària Balmes, l’òrgan que gestiona el centre universitari vigatà. Aquest institut universitari "es dedicaria a la recerca i a la investigació". Si el pacte segueix endavant la ciutat oferiria la cessió de l'espai i, a més, asseguraria una aportació econòmica anual de 40.000 euros.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu