27 d'abril de 2024

El Festival Flamenco de Manlleu celebra dissabte el 30è aniversari

L'emplaçament de l'acte serà finalment al Col·legi Puig-agut, per la previsió de pluja

El Ter 16 de juny de 2016 a les 13:53
Miguel de Tena i Antonio Patrocinio en l'edició del 2015

El Festival Flamenco de Manlleu arriba aquest dissabte al 30è aniversari. Serà a partir de 2/4 de 9 i finalment al Col·legi Puig-agut, en comptes dels Jardins de Can Puget, per la previsió de pluja.


La part principal del certamen estarà dedicat al cante i aquest any, a més, comptarà amb dos guitarristes de gran solvència, Joselito de Pura i Juan Ramon Caro. També comptarà amb cantaora Antonia Contreras, una referent indiscutible en el cante per malagueñas, a més d’experta de soleá, siguiriyas, tangos, rondeña, caña o cartagenera. Ha fet gires mundials amb grans orquestres interpretant l’Amor Brujo de Manuel de Falla i la Suite Iberia de Isaac Albéniz.


Més cantaores


Dels cantaores presents cal destacar De Pedro el Granaino, un dels més carismàtics amb una veu gitana inconfusible. I també Chichi de Alcalá, que va venir l’any 1987 ja amb la primera edició del Festival Flamenco de Manlleu.


El mestre de cerimònies com en altres ocasions serà un dels locutors del programa radiofònic de la Peña a Ràdio Manlleu, Antonio López.


Serà el 30è aniversari d’un Festival Flamenco en el marc de les festes del barri de l’Erm. Des de la Peña comenten que “des del primer dia va quedar clar que el festival no era un simple espectacle, sinó un espai que ha estimulat la formació de nous artistes flamencs. Precisament per a impulsar una vegada més el binomi gaudi-aprenentatge hi haurà l’actuació del bailaor Juan Mateos”.

Etiquetes:
Cultura