26 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu treballa per desplegar la fibra òptica al Polígon

En marxa la redacció del projecte executiu que ha de permetre iniciar els treballs

El Ter 17 de juny de 2016 a les 13:23
Cables de fibra òptica. Foto: Pixabay

L’Ajuntament de Manlleu treballa per començar el desplegament de fibra òptica al Polígon Industrial. Era una de les reivindicacions que va plantejar el sector de la Indústria a les taules Fes Manlleu. Les regidories de Noves Tecnologies i Urbanisme han confirmat a Ràdio Manlleu que ja està en marxa la redacció del projecte executiu que ho ha de fer possible.


Com que les operadores proposaven preus massa elevats, s’optarà per col·locar un punt de fibra òptica de la Xarxa Oberta de Catalunya a l’entrada del Polígon. La regidora de Noves Tecnologies, Maria Josep Palomar, explica que "d’aquesta manera hi podran accedir els operadors tradicionals i, en última instància, se’n podran beneficiar les empreses".


Aquest any es posarà en marxa


La idea amb què treballa l’Ajuntament és que la intervenció es pugui començar al llarg d’aquest any. L’estudi executiu ha de servir també per posar-hi el preu que valdrà el desplegament. Tot i així, Palomar ha revelat que han aconseguit una subvenció de la Diputació.


L’acció al Polígon és una de les tres potes del desplegament de fibra òptica previstes per l’equip de govern de Manlleu. Les altres dues són afavorir que tots els domicilis de la ciutat puguin accedir a la fibra òptica i puguin escollir entre més d’un operador, cosa que està en procés. L’última és acabar de completar el Pla Estratègic d’Infraestructures Tecnològiques que es coordina amb 15 altres municipis per compartir serveis a través de la fibra òptica i millorar les comunicacions administració.

Etiquetes:
Economia i empresa