25 d'abril de 2024

Manlleu descarta el nou pont de la Devesa per perill d'inundació

El pont de Can Molas, amb una mitjana de 13.000 vehicles, pot suportar-ne més

El Ter 20 de juny de 2016 a les 13:43
El pont de Can Molas. Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Manlleu descarta la construcció del nou pont de la Devesa perquè estaria en una zona inundable. Així ho dictamina un informe tècnic de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que obliga a apartar-lo del nou POUM. A més, l’equip de govern ha recordat que ara mateix tampoc és necessari un altre pont perquè l’actual de Can Molas no està col·lapsat i hi circulen menys cotxes del que és recomanat.


Segons el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, “l’accés venint de Vic és el que ha de suportar més vehicles, una mitjana de 13.000, però tècnicament no és un problema”.


Alternativa inviable


L’informe de l’ACA apunta que una alternativa per construir el pont de la Devesa seria fer-lo passar per sobre la zona de l’embarcador i del Museu del Ter. Una opció que Vilaregut no veu viable de cap manera i assegura que per això s’ha descartat.


Actualment des de l’Ajuntament també es treballa amb l’Associació de Veïns del barri recollint millores i qüestions addicionals per avançar-se a possibles molèsties i buscar alternatives sobretot de cara a les obres que farà la Diputació de Barcelona l’any que ve per augmentar l’espai pels vianants del pont de Can Molas.