26 d'abril de 2024

Els pastissers esperen un repunt en les vendes de coques de Sant Joan

Els preus es mouran entre els 16 i els 35 euros, aproximadament

El Ter 22 de juny de 2016 a les 13:24
Coques de Sant Joan acabades de sortir del forn. Foto: ACN

Els pastissers esperen vendre un 2% més de coques de Sant Joan que l'any passat, sobretot de les més clàssiques de fruites i pinyons, de crema o de full i llardons. De mitjana, els preus de les coques es mantindran entre els 16 i els 35 euros en funció de la mida.


Des del Gremi de Pastissers de la demarcació de Barcelona apunten que el fet que Sant Joan escaigui en divendres abans d’un pont llarg pot beneficiar la venda de coques. A més, consideren que el consumidor cada vegada valora més els productes de fleca, en comptes dels industrials de supermercat. El pastisser del Forn de Sant Roc, Josep Bosch, creu que "la data farà que la gent vagi a comprar la coca més d’hora".


El Forn de Sant Roc, premiat


Bosch, que aquest matí ja estava fent els preparatius per la gran fornada de coques que esperen elaborar demà, també pensa que pot ser positiu el reconeixement que va rebre la seva pastisseria fa unes setmanes. En un concurs del diari Ara i Catalunya Ràdio, la seva coca de pinyons es va situar entre les 50 millors dels Països Catalans.


El Gremi també apunta que per aquesta revetlla es vendran novetats com coques de croissant, 'cheesecakes' o maduixes i festucs. Des de fa quatre anys que els preus de les coques per Sant Joan s’han mantingut sense augments.

Etiquetes:
Economia i empresa