26 d'abril de 2024

La Flama del Canigó arriba a Manlleu

Tot a punt per la celebració de la revetlla de Sant Joan

El Ter 23 de juny de 2016 a les 13:24
La foguera de Sant Joan a Manlleu, l'any passat. Foto: C. Navarro - GFM

La Flama del Canigó arriba aquest dijous a Manlleu, en el marc de la celebració del 50è aniversari de la seva entrada al Principat. A partir de ¾ de 10 de la nit entrarà pel nord de Manlleu provinent del Coll d’Ares i farà un recorregut pels carrers de la ciutat. Seguirà el mateix que l’any passat i respectarà el canvi del carrer del Pont en lloc del de la Font perquè, segons l’organització, té més bona acollida.


La rua acabarà a la plaça Fra Bernadí, on es rebrà la Flama i els seus portadors de la Catalunya Nord. Segons Lluís Soler, organitzador i membre del Tradicat, si el temps acompanya esperen "una bona assistència".


Després dels parlaments a plaça hi haurà un petit espectacle que comptarà amb la participació d’entitats d’arrel tradicional i de voluntaris manlleuencs. Tancarà la jornada el cantautor Joan Usart, que oferirà un concert a la plaça de la Flama del Canigó. Tota la trobada estarà acompanyada, com és habitual, per l’encesa de la foguera.


Els Actes de Sant Joan estan organitzats per l’entitat Amics de la Flama del Canigó i dels Focs de Sant Joan de Manlleu-Tradifoc, amb el suport del consistori. Hi col·labora la Colla Castellera Nyerros de la Plana, la Gegantera i Grallera de Manlleu, Diputació de Barcelona, Escola El Carme-Vedruna, Grup Sardanista Ocellets del Ter i Voluntariat de Manlleu.

Etiquetes:
Cultura