26 d'abril de 2024

Unió de Pagesos denuncia DIA i Carrefour pels preus del conill

El sindicat considera que els supermercats venen el producte a un preu inferior del que és legal

El Ter 28 de juny de 2016 a les 10:43
Una reivindicació d'Unió de Pagesos en un Carrefour. Foto: Arxiu

Unió de Pagesos ha denunciat els supermercats DIA i Carrefour per presumptes incompliments en la normativa d’oferta de conill. El sindicat considera que han practicat presumptes vendes a pèrdues (oferir un producte per sota del preu al qual s’ha adquirit), una pràctica prohibida per la llei d’ordenació del comerç minorista.


I és que les dues cadenes haurien ofert conill fresc sencer a un preu inferior als 4 euros/quilo, quan el preu mitjà d’aquest producte durant aquest 2016 és superior a 5 euros/quilo, segons la Base de Dades de Preus de Venda al Públic de Productes d’Alimentació del Ministeri d’Economia.


El sindicat denúncia que no és casualitat que aquest tipus d’ofertes es produeixin just en el moment que el preu de llotja comença a repuntar, i que aquest tipus d’abusos continuats a la cadena alimentària situen cada vegada més al límit de la seva viabilitat les explotacions cunícoles de casa nostra (segons dades del Ministeri d’Agricultura, del juny del 2009 a l’abril del 2015, el cens de conills a Catalunya va disminuir un 21 %, mentre que a l’Estat va augmentar un 6 %). Unió de Pagesos també denuncia que sovint la gran distribució fa coincidir les campanyes de promoció del consum de la carn de conill que impulsa l’organització interprofessional cunícola [Intercun] amb les seves ofertes a baix preu.


Demana a l’Estat que extremi el control del compliment de les normatives que regulen les obligacions i els drets del mercat davant aquests abusos il·legals en la resta de la cadena alimentària.

Etiquetes:
Economia i empresa