24 d'abril de 2024

Manlleu participa al Pla marc d'igualtat d'Osona

El Consell Comarcal d'Osona va presentar el document, aquest dilluns

El Ter 29 de juny de 2016 a les 13:26
La regidora Dolors Collell, la tercera per la dreta

Manlleu ha participat en el Pla marc d’igualtat per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere presentat aquest dilluns pel Consell Comarcal d’Osona. El treball s’havia iniciat amb la fase de diagnosi per conèixer la realitat de les persones del col·lectiu LGTBI, i ha conclòs amb la presentació del Pla.


Aquest dilluns, el Dr. Coll-Planas va remarcar que el treball marca les línies generals a desenvolupar i cada municipi ha d’adaptar a la seva realitat les accions a desenvolupar segons tres eixos: incorporar la perspectiva LGTBI en les diferents àrees de la política municipal, combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere, i fomentar la visibilitat del col·lectiu LGTBI.


A més de la regidora de Manlleu, Dolors Collell, també hi van ser presents representants de Vic, Torelló i la Mancomunitat La Plana i l’associació TALCOMSOM, a més de la Diputació de Barcelona.


La Generalitat ha subratllat que la Llei per garantir els drets de les lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la trasnfòbia dóna competències als ens municipals i que per tant tenen l’obligació de seguir-la.

Etiquetes:
Societat