26 d'abril de 2024

La CUP Manlleu renuncia als ingressos municipals i publica a què els destina

La formació anticapitalista segueix un Codi Ètic aprovat en assemblea oberta

El Ter 30 de juny de 2016 a les 13:51
Una de les últimes assemblees obertes de la CUP Manlleu

La CUP Manlleu ha fet públic aquesta setmana els ingressos rebuts en el primer any a l'Ajuntament i a què els han destinat. En dues infografies facilitades als mitjans de comunicació, apunten que els regidors Albert Generó, Ismael Dot, Laura Generó i Eudald Rifà han renunciat a uns 18.000 euros en els primers 365 dies.


D’aquests, expliquen que un 40% han tingut un destí social: a la caixa de resistència dels vaguistes d’Esfosa, en projectes de formació, en una trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans i a la compra de material per a col·lectius de Manlleu. Un 20% els han destinat a aportacions a la CUP Nacional i a pagar el lloguer del local, un 25% a campanyes de difusió i un 15% a imprevistos.


El repartiment va ser aprovat a l'Assemblea Oberta de valoració dels 365 primers dies de la CUP Manlleu a l'Ajuntament realitzada el passat dissabte 18 de juny a l'Ateneu.


Compliment del Codi Ètic


El partit de l’Esquerra Independentista segueix un Codi Ètic que obliga a una limitació de sous consistent en un topall màxim de 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional en casos de dedicacions completes -si haguessin entrat a l'equip de govern- i una renúncia total dels ingressos rebuts en cas de ser a l’oposició, com ha estat el cas.


El Codi Ètic dels anticapitalistes no només marca temes salarials, sinó també la limitació de mandats, la renúncia a rebre crèdits bancaris, la prohibició de tenir duplicitat de càrrecs, l'exigència de transparència i la democràcia directa. De fet, el mateix Codi es va aprovar en assemblea oberta.

Ingressos rebuts de la formació anticapitalista. Foto: CUP Manlleu

Diners invertits amb els ingressos municipals. Foto: CUP Manlleu

Etiquetes:
Política Municipal