25 d'abril de 2024

Cau una paret de totxo del canal industrial de Manlleu per la pressió de l'aigua

La paret no té valor patriomonial, però es reconstruirà juntament amb el mur que va esdondrar-se a inicis d'octubre

El Ter 28 de novembre de 2008 a les 12:26
La paret de totxo ha caigut per la pressió de l'aigua
Aquest dijous al matí va caure una paret a la zona del canal industrial de Manlleu. La paret està situada just a sota del pont de Can Molas i s’hauria esfondrat a causa del pas de l’aigua i perquè no estava ben aferrada. Recordem que el passat 9 d’octubre es va esfondrar una part del mur que voreja el canal, a la zona dels Rentants.

En aquest cas, la paret que ha caigut és de totxo i, segons l’alcalde Pere Prat, no té valor patrimonial com en el primer cas.

La paret que ha caigut era un sobreeixidor al canal industrial que permetia el pas d’aigua cap al riu Ter. El fet que aquesta zona del canal estigui tallada per l’esfondrament del mur a inicis del mes d’octubre, fa que tot el cabal del canal passi al riu Ter a través de la zona on hi havia la paret de totxo. Segurament, l’augment de la pressió de l’aigua ha fet caure la paret. Ara, aquesta paret es reconstruirà juntament amb el mur del canal industrial.

L’Ajuntament de Manlleu ja va redactar una memòria que ha tramès al departament de Governació per refer el mur del canal industrial a través d’ajuts extraordinaris. L’esfondrament d’aquesta paret de totxo també s’hi inclourà i obligarà a modificar el pressupost que pujava a 820 mil euros. L’objectiu de l’ajuntament de Manlleu és que durant el primer trimestre del 2009 es porti a terme el projecte de millora.

Es tracta d'un sobreeixidor que connectava el canal industrial amb el riu Ter

La paret no estava ben aferrada i ha caigut

Des que es va tallar el cabal per fer les obres del mur, a la zona hi circula més aigua cap al Ter

La paret es reconstruirà tal com era

Etiquetes:
Societat