26 d'abril de 2024

El Consorci del Ter millora el 'Camí dels Pous'

S'instal·len tanques de fusta per augmentar la seguretat d'un recorregut d'1,45 quilòmetres

El Ter 13 de juliol de 2016 a les 13:23
Inauguració de les millores, aquest dimarts. Foto: Consorci del Ter

El Consorci del Ter ha inaugurat aquest dimarts la Ruta del Ter en el seu pas per Osona, coneguda com a “Camí dels Pous”. La intervenció, al llarg d’1,45 quilòmetres i que forma part del GR 210 (Camí Vora Ter), s’ha pogut fer gràcies a la col·laboració d’Aigües Vic i de la Fundació Girbau, i l’ha executada l’empresa TAC Osona. A la inauguració hi han assistit els alcaldes de Manlleu, Roda de Ter i Masies de Roda, Àlex Garrido, Albert Serra i Ramon Isern, juntament amb el president del Consorci del Ter, Joaquim Roca. 


La intervenció ha constat de la col·locació de diversos trams de tanca de fusta rodona doble travesser per augmentar la seguretat. Això ha de permetre el pas a peu i en bicicleta i evita que la Ruta del Ter s’hagi de bifurcar.


El “Camí dels Pous” és un dels espais més singulars del recorregut en el seu tram entre Manlleu i l’embassament del pantà de Sau, que recorre els meandres del Ter passant a tocar de les rescloses de Can Rifà i de Malars.


La Ruta del Ter és un camí de poc més de 200 quilòmetres que uneix dos pols d’atracció turística, els Pirineus i la Costa Brava, a través d’un itinerari que segueix el curs del Ter i que travessa fins a cinc comarques. Al llarg del recorregut hi ha una gran varietat de paisatges i elements culturals, naturals, gastronòmics i tradicionals.