25 d'abril de 2024

El Consell Comarcal presenta el Pla d'Igualtat 2016-2020

La Fundació SURT s'ha encarregat de gestionar el procés de diagnosi i redacció

El Ter 14 de juliol de 2016 a les 13:59
Juvanteny, al centre de la imatge, en la presentació del Pla. Foto: C.C. d'Osona

El Consell Comarcal d'Osona ha presentat aquest dimecres el Pla d’Igualtat de gènere d’Osona 2016-2020 amb representants d’administracions locals de la comarca, juntament amb la consellera delegada de Joventut, Cultura i Dona, Montse Juvanteny.


Juvanteny ha posat de relleu el treball conjunt de les administracions locals i de la demarcació i ha explicat que, en el moment de revisió dels plans propis de cada institució, es va decidir engegar un procés d’elaboració i redacció d’un pla conjunt per fer extensiu a la resta de municipis. 


El procés ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, representada en la figura del diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania, Antoni Garcia, que ha destacat el suport i compromís que des de l’Àrea es fa als 311 municipis de la província de Barcelona. La Diputació contribueix al Pla a través de l’Oficina de dones i LGTBI que impulsa la gestió del suport als municipis en l’elaboració dels plans d’igualtat. 


La Fundació SURT ha estat l’encarregada de gestionar tot el procés de diagnosi i redacció del pla. L’entitat, amb una àmplia trajectòria, treballa com a consultora de gènere especialitzada en l’assessorament i formació de l’equitat.


Les administracions han coincidit en la importància de concebre que les polítiques de gènere s’han d’executar des de la transversalitat que requereix el compromís polític i també des la sensibilitat, la voluntat i la implicació de tot el personal municipal i de la ciutadania. La utilització dels instruments de planificació han de permetre la transformació de la societat i reduir les desigualtats i discriminacions que encara ara perduren.

Etiquetes:
Política Municipal