25 d'abril de 2024

Manlleu presenta el projecte d'innovació pública

La iniciativa vol contribuir a millorar la participació ciutadana

El Ter 15 de juliol de 2016 a les 13:34
Roda de premsa per presentar el projecte, aquest dijous. Foto: Enric Gil

Manlleu ha presentat aquest dijous el Projecte d’innovació pública en el desenvolupament local i l'ocupació. Segons el regidor de Promoció Econòmica i Joventut, Eudald Sellarès, "el projecte pretén consolidar una administració que treballi per a persones informades, connectades i amb capacitat perquè puguin influir directament en les decisions públiques", en la línia de promoure la participació ciutadana iniciada amb el Projecte Educactiu, el PEC, i el FES Manlleu.


El projecte s’ha treballat conjuntament amb Alberto Ortiz i Anton Queral, consultors especialistes en innovació pública i govern obert i ha elaborat un pla d’oportunitats i viabilitat d‘innovació pública per a la gestió del desenvolupament local integral. Proposa la consolidació d’uns espais d’innovació oberts a tots els agents implicats en el desenvolupament local i que han de ser participatius. 


El desenvolupament d’un model de creació de valor públic ha de permetre també avaluar l’impacte de les accions, el seu seguiment i la definició d’un model de màrqueting públic que permeti crear xarxes col·laboratives. Sellarès explica que projectes com aquest ajuden a millorar experiències de participació ciutadana i "noves maneres de fer política".


Al llarg del matí de dijous es va realitzar una sessió de treball que va comptar amb la presència del responsable de programes de desenvolupament local de polítiques actives d’ocupació de la Generalitat, Mateo Hernando.

Un moment de la presentació. Foto: Enric Gil

Etiquetes:
Economia i empresa