25 d'abril de 2024

Protecció Civil activa el pla Infocat pel risc 'elevat' d'incendis

Un incendi forestal ha afectat el terme de Sant Feliu Sasserra, aquest dilluns

El Ter 19 de juliol de 2016 a les 13:51
Conseqüències de l'incendi forestal a Sant Feliu Sasserra, aquest dilluns. Foto: ACN

Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el pla Infocat pel risc “elevat” d’incendis aquest dimarts coincidint amb l’onada de calor. Hi ha 24 de les 42 comarques catalanes afectades, i una de les zones de major risc és la Catalunya Central. Entre aquest dimarts i el dijous, coincidint amb la situació d’onada de calor és el període amb més perill.


L’activació en alerta es va determinar ahir dilluns en la reunió al departament d’Interior del Comitè Tècnic per fer seguiment del risc d’incendi forestal.


Precisament la decisió arriba un dia després que un incendi hagi afectat els voltants del poble de Sant Feliu Sasserra. El foc L'incendi es va declarar dilluns a tres quarts de tres de la tarda i es va donar per estabilitzat al voltant de les set, ha afectat una superfície de 92,39 hectàrees de vegetació, de les quals 42,62 són arbrades i la resta, camps de conreu i sol urbà.


Tot i que les causes de l'incendi encara estan per investigar, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha apuntat que el foc ha tingut origen al voral de la carretera BV-431 i ha descartat que s'hagi originat per culpa de qualsevol tipus de maquinària agrícola.

Etiquetes:
Societat