23 d'abril de 2024

Inaugurada l'exposició del fotògraf Cintet Rifà Anglada al Museu del Ter

Es mostren més d'un centenar d'imatges fetes al primer terç del segle XX

El Ter 22 de juliol de 2016 a les 13:28
Roda de premsa prèvia a la inauguració de l'exposició. Foto: C.Navarro-GFM

L’exposició temporal “La fotografia de Cintet Rifà Anglada. Una mirada etnogràfica. 1900-1930” s’ha inaugurat aquest dijous al Museu del Ter mostrant un important fons d’imatges del manlleuenc Cintet Rifà Anglada (1879-1938). Hi ha plaques de vidre, principalment estereoscòpiques, preses entre l’any 1900 i l’any 1930 aproximadament, de les quals 130 es poden veure a l’exposició.


La mostra destaca per ser una mirada etnohistòrica que Rifà projecta a la comarca d’Osona, i especialment a la vall del Ges, als peus del santuari de Bellmunt. Descriu amb dinamisme les feines i la vida quotidiana en un entorn rural. Els treballs del cicle agrícola, el pastors, el treball de les dones a pagès, les feines relacionades amb l’explotació del bosc, entre d’altres.


La família Rifà va conservar el fons i el va dipositar a la Biblioteca de Catalunya, que l’ha digitalitzat i documentat.


L’exposició ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i de la Biblioteca de Catalunya. Ha comptat també en la redacció dels textos amb la col·laboració d’especialistes com Jordi Abella (Ecomuseu del les Valls d’Àneu), Jaume Ayats (Museu de la Música), Ricard Marco Biblioteca de Catalunya), Fina Rifà i Jacint Torrents (Universitat de Vic) i Gerard Verdaguer (Museu de la Torneria).


La mostra es podrà veure del fins al 30 de setembre al Museu del Ter.

Primers visitants de l'exposició. Foto: C.Navarro-GFM

Primers visitants de l'exposició. Foto: C.Navarro-GFM

Etiquetes:
Cultura