26 d'abril de 2024

Gerard Farrés segon en una Baja Aragón molt professional

Xevi Pons es va quedar a les portes del podi amb una meritòria quarta posició

El Ter 25 de juliol de 2016 a les 12:37
Gerard Farrés.

Gerard Farrés va finalitzar en segona posició la Baja Aragón que es va disputar aquest cap de setmana als Monegros. El manlleuenc va sortir a guanyar però no va poder seguir el ritme de Barreda, que va acabar aconseguint la victòria. En cotxes, Xevi Pons va realitzar una cursa per admirar però es va quedar a les portes del podi després de que Mikko Hirvonen el superés per sis minuts.


La professionalització de la Baja Aragón va donar els fruits que s’esperava. Una graella de pilots de primera talla mundial que no asseguraven un favorit clar ni amb motos ni amb cotxes.


Gerard Farrés ho va viure de primera mà. El manlleuenc va començar la prova amb l’objectiu de sortir a totes per poder marcar el ritme, però es va topar amb un Joan Barreda que no va donar treva. Farrés va haver de seguir l’estela del pilot d’Honda des de bon començament. Farrés marcava el segon millor temps a la pròleg i d’aquí no es mouria. El de KTM, veien que no podia atrapar a Barreda, es va centrar en consolidar al segon posició i així ho va fer. Un Gerard Farrés que acabava segon seguit de molt a prop de l’altre pilot d’Honda Michael Metge, que va ser tercer.


En cotxes la victòria de la prova va estar molt disputada, entre dos històrics del Dakar. Carlos Sainz (Peugeot) semblava que s’imposaria però finalment va ser el qatarià Nasser Al-Attiyah qui es va endur la victòria. Mikko Hirvonen tancava el podi i just darrere, en quarta posició, Xevi Pons que es va convertir en la revelació de la prova. El manlleuenc que debutava a la prova en raids, es va mostra molt ràpid lluitant amb els pilots capdavanters. El Ford no va fallar i es va colar entre els pilots de les marques oficials, superant a Orlando Terranova amb Mini.


Gran actuació dels dos manlleuencs a la Baja Aragón, que d’aquesta manera certifiquen el seu bon estat de forma de cara la preparació del Dakar 2017.

Xevi Pons amb el Ford

Etiquetes:
Esports