26 d'abril de 2024

Crida de la Generalitat a enxipar els animals de companyia

Censar els gossos i els gats és obligatori

El Ter 25 de juliol de 2016 a les 13:45
Imatge de la campanya. Foto: Gencat

La Generalitat ha engegat una campanya per recordar els propietaris d'animals de companyia que estan obligats a enxipar i censar els animals. Calcula que un 50% dels gossos encara no porten xip d’identificació i recorda que és important sobretot en cas de pèrdua.


La campanya també implica els gats i les fures i té el suport de la Direcció General de Difusió. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha explicat que cal “reduir els espais d’impunitat, perquè qui abandona un animal, la paga. A més, cal donar garanties als amos responsables que, si els perden, els podran recuperar ràpidament”.


Segons un mostreig efectuat entre el 2013 i el 2014 en nuclis de menys de 5.000 habitants, només el 44% dels gossos portaven xip i estaven degudament censats.


Anicom


 


A més, la Generalitat disposa des del 2010 de l’aplicació informàtica Anicom, que serveix com a eina de cens per als ajuntaments. Al maig d’aquest any, es va presentar l’aplicació davant l’assemblea general de l’European Pet Network, a Estocolm, i va ser admès dins la xarxa europea. Això permet que els animals censats gaudeixin de protecció a tot Europa i que si un animal amb xip i inscrit al cens es perd a qualsevol lloc d’Europa és possible trobar-lo.


Segons la llei catalana de tinença d’animals, els ajuntaments tenen la competència de recollir i controlar els animals abandonats, perduts o ensalvatgits.

Etiquetes:
Societat