24 d'abril de 2024

Els horts municipals lliuren els primers 200kg de verdures al Sarró

A la majoria de la superfície s'hi han plantat patates perquè es conserven bé i no requereixen aigua

El Ter 28 de juliol de 2016 a les 13:22
Voluntaris treballant als horts municipals

El Sarró ha rebut els primers 200kg de verdures ecològiques procedents dels horts municipals, collides als tres terrenys públics en desús que el passat mes d’abril es van començar a cultivar per abastir el banc d’aliments de Manlleu. S'espera que aquest agost augmentin les donacions, perquè s'han d'arrencar les patates.


L'aportació s'ha pogut fer gràcies a la dedicació de set persones voluntàries, distribuïdes en grups, que cuiden els horts diàriament, inclosos els cap de setmana. El perfil de persones que cuiden l’hort és divers, amb jubilats i hortolans de les zones, a més d’altres col·laboradors habituals o persones usuàries del Sarró, de diferents edats.


La superfície total conreada supera els 450m2 i està distribuïda en tres terrenys: horts de Can Sanglas, els horts de la Platja del Dolcet i un terreny del passeig del Ter, a la zona de l’escorxador.


A la majoria de la superfície s’hi han plantat patates perquè es conserven bé i no requereixen aigua. També s’han conreat altres verdures com mongetes tendres, carbassons, cogombres, tomàquets i enciams. Aquestes verdures pràcticament no s’han regat perquè s’hi ha aplicat la tècnica del mulching o encoixinat, que manté la humitat, afavoreix l’activitat microbiana i millorar l’estructura i el rendiment productiu de la terra.

Collita de patates dels horts municipals per al Sarró

Etiquetes:
Societat