27 d'abril de 2024

La Diputació de Barcelona cedirà durant vint anys a la Fundació Miquel Martí i Pol el llegat del poeta

L'ens supramunicipal aportarà a l'entitat de Roda de Ter 440.000 euros fins el 2022

ACN/Redacció 29 de juliol de 2016 a les 11:25
Ple de la Diputació d'aquest juliol. Foto: ACN

La Diputació de Barcelona cedirà durant vint anys a la Fundació Miquel Martí i Pol el llegat del poeta i també ha aprovat finançar l'entitat amb 440.000 euros fins el 2022, any en què s'espera que la fundació ja es pugui autofinançar.


La intenció és contribuir a la professionalització de la gestió de la fundació i dotar-la d'una estructura de personal directiu i tècnic i que pugui atendre les necessitats de contractació de serveis d'assessorament per al desenvolupament de programes i projectes. Una comissió d'estudi i seguiment redactarà un programa pels propers anys que marqui les principals línies de treball de la fundació i funcionarà com a òrgan de seguiment que vetllarà pel compliment dels objectius de col·laboració previstos al conveni.


La Fundació es planteja, dins de la nova etapa, com a principals finalitats, la conservació, la reunió i l'aprofitament científic de tot el llegat de Miquel Martí i Pol, així com l'estudi, la recerca i la promoció de la seva obra.


La Fundació té la seu a Roda de Ter, el poble on va viure i va morir Martí Pol –i on se'n conserva el llegat, a la Biblioteca Bac de Roda-. Des d'aquesta ubicació es vol impulsar el vincle entre la dinamització local de la cultura i la dinamització comercial i turística. També es volen crear lligams amb la comarca d'Osona i amb Catalunya, i estendre posteriorment l'àrea d'influència a l'àmbit internacional.

Etiquetes:
Cultura